Mostar: Uhitili poznatog prijestupnika zbog tri pljačke

sud mostar
Njega povezuju s tri razbojstva, među kojima je i nedavni upad u trgovinu Konzuma kraj Staklene banke.

"On je uvijek na isti način upadao, stavi kačket, sunčane naočale, zaogrne se šalom, upadne u radnju s pištoljem, viče ‘daj pare' i onda bježi s plijenom", rekli su u Odjelu krim policije PU Mostar.

Kako doznaje Dnevni list, Martinović je jučer saslušan pred dežurnom županijskom tužiteljicom, a ona je, nakon što je pregledala spis i dokaze koje je policija skupila protiv njega, odlučila da će od Suda tražiti određivanje pritvora.

"Pritvor će biti zatražen, a što će nadležni Sud odlučiti, vidjet ćemo", rečeno je u Tužiteljstvu HNŽ-a.

Za Martinovića se moglo čuti da je odavno u problemima sa zakonom te da je kao maloljetnik sudjelovao u otmici djeteta.

"Mi smo njega radili još kao maloljetnika, poznat je već po razbojstvima, nasilničkom ponašanju, pucnjavama, živi na relaciji Mostar-Sarajevo, u Sarajevu ima tetku pa malo kod nje živi, malo ovdje, on je nepopravljiv", rekao je izvor iz policije.

Za koje ga konkretno pljačke sada terete, jučer nismo uspjeli doznati, ali se spominjalo da se Martinović osim za pljačku Konzuma kod Staklene banke tereti i da je opljačkao jednu od trgovina Namexa u Mostaru.

Na pitanje kako su došli do njega, u policiji je rečeno da su ga otkrili operativnim radom te da su potom odrađena prepoznavanja.

Jučer se moglo čuti kako je u sedmom mjesecu ove godine izišao iz zatvora, a u Sarajevu je 2011. sudjelovao u jednoj pucnjavi.