Mostar: Ubojici Amile Sabljić produžen pritvor do 7. srpnja:

Potvrdila je to za "Avaz" županijska tužiteljica Sabina Beganović, koja nam je kazala da je u četvrtak doneseno rješenje o produžavanju pritvora te da će u tom razdoblju biti okončana istraga o ovom slučaju, kada se očekuje i podizanje optužnice.

Muslić se na saslušanju, podsjetimo, branio šutnjom, a u Tužiteljstvu HNŽ još se saslušavaju svjedoci te se vrše brojna neophodna vještačenja.

 Kako saznajemo, Muslić će biti podvrgnut i neuropsihijatrijskom vještačenju, koje će obaviti tim stručnjaka na Psihijatrijskoj klinici u Sarajevu. Muslić je neposredno nakon što je pucao u djevojku legao pored njenog tijela, nakon čega je odveden i uhićen.

Saznajemo, također, da je policija odmah, nekoliko sati nakon ubojstva, izuzela sve snimke videonadzora s obližnjih zgrada i ustanova.

Pomoć obitelji

Nesretna Amila je, kako je to ranije otkriveno, nekolicini bliskih osoba kazala da je bivši momak proganja, ali nikome nije htjela otkriti njegov identitet. Prema našim saznanjima, intenzivno ju je počeo proganjati početkom veljače ove godine.

Nakon saznanja o ovom užasnom ubojstvu, koje je šokiralo građane Mostara, Nada Dalipagić, poznati mostarski odvjetnik, odlučila je ponuditi svoju pomoć obitelji ubijene Sabljić te će ih ona, kako nam je i potvrdila, zastupati u ovom slučaju.