Mostar: U spektakluranoj akciji Federalnih specijalaca uhićen Branimir Kolovrat i još 10 osumnjičenih

Izvor "Nezavisnih novina" blizak istrazi izjavio je da je, osim Kolovrata, uhićeno još desetak osumnjičenih, koji su bili dio organizirane skupine dilera heroina kojom je rukovodio osumnjičeni Kolovrat.

Specijalci Federalne policije naoružani dugim cijevima, te u maskirnim uniformama i fantomkama oko 5.50 su upali u stan Kolovrata u Ulici kralja Tomislava u Mostaru.

Specijalci su na stan koji se nalazi na petom katu upali u isto vrijeme i kroz blindirana ulazna vrata stana i kroz balkon.

Naš izvor je potvrdio da je Kolovrat bukvalno uhvaćen na spavanju.

Tijekom pretresa policija je u stanu Kolovrata pronašla oružje, te krivotvorene eure i određenu količinu narkotika.

Stanari su ispričali da ih je rano ujutro prepala snažna detonacija u ulazu kojom su specijalci razvalili blindirana ulazna vrata na stanu Kolovrata.

U isto vrijeme druga grupa specijalaca se spustila s krova zgrade i upala kroz balkon u stan Kolovrata, a sve kako bi osumnjičeni imao što manje vremena odbaciti narkotike.

Stanari su ispričali da je čitava akcija trajala dvadesetak sekundi, nakon čega je policija blokirala ulaz u stan kako bi se izvršio uviđaj.

Osim stana, inspektori za narkotike su pretresli i Kolovratov auto, koji je bio parkiran u blizini zgrade.

"Nešto prije šest sati probudila me snažna detonacija. Pogledala sam kroz prozor i vidjela više policijskih auta. Kasnije sam čula da su specijalci bukvalno s krova zgrade upali na balkon i uhitili nekoga", ispričala je stanarka iz Ulice kralja Tomislava, koja je željela ostati anonimna.

Izvor blizak istrazi potvrdio je da je Kolovrat odranije poznat policiji po izvršenju sličnih kaznenih djela.

"I ranije je bio privođen zbog preprodaje narkotika, tako da će mu to u sudskom postupku biti otežavajuća okolnost", objasnio je izvor blizak istrazi.

Dodaje kako će većina ostalih osumnjičenih najvjerojatnije biti svjedoci, s obzirom na to da je Kolovrat označen kao prvoosumnjičeni u čitavoj akciji.