Mostar: U okviru akcije "Sunce“ pripadnici SIPA-e uhitili pet osoba

Postrojba Zulfikar, ratko mladić, ratni zločin, droga, dževad mlaćo, branitelji, policija, akcija, policija, šverc, akcija, sipa uhićenje, policija, akcija, policija, akcija, Sipa, heroin, Ćazim Behrić, upravitelj logora, Drmaljevo, velika kladuša, brutalni incident, teško ozlijeđena, Mladić i djevojka, raspamećen, traumatologija, Zagreb, uhićenja, akcija, droga, Mostar, Sipa, uhićenja, akcija, Policijski dužnosnici, Sipa, BIH, Policijski dužnosnici, prijedor, Sipa, ratni zločinac, ratni zločin, ratni zločini, Sipa, krađa auta, auto mafija, policijska tijela bih, policijski odbor, Ministarstvo sigurnosti BiH, prijevoz, Vjekoslav Bevanda, Denis Zvizdić

...(SIPA), u suradnji s pripadnicima MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ) i pripadnicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), u ranim jutarnjim satima na području Mostara uhitili su pet osoba, priopćeno je iz SIPA-e.

- Slobode su lišene osobe inicijala A.K., Š.P., V.S., S.S. i D.S. zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi zločinačke organizacije počinili kazneno djelo teška krađa. Navedene osobe se sumnjiče se da su izvršile više pljački na širem području Hercegovine. Neke od osoba lišenih slobode u ovoj akciji tretirane su u okviru predmeta kodnog naziva 'Lutka' i pod mjerama su Suda BiH, a određeni broj osumnjičenih osoba je u bjekstvu, navodi se u priopćenju.

U okviru ove akcije danas je zaplijenjena veća količina cigareta koje su otuđene u jutarnjim satima na području Mostara, a u tijeku su očevidne radnje na mjestu pronalaska. Pretresi objekata na više lokacija još uvijek traju, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

- Navedene aktivnosti provode se po naredbama Županijskog suda u Mostaru i Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, u koordinaciji sa Tužiteljstvom BiH. Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije MUP-a HNŽ-a u Mostaru, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, u zakonskom roku, biti predane nadležnom tužiteljstvu na daljnje postupanje, dodaje se u priopćenju.