Mostar: Tko se okomio na noćne klubove, ugostitelji kažu: 'Ovo je terorizam'

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet

...bombama, no bizarna situacija dogodila se preksinoć kada su, zbog ovakvih uzastopnih poziva, u jednoj večeri evakuirana čak četiri najpopularnija noćna kluba u Mostaru, što dosad nikada nije zabilježeno.

Policajci su preksinoć morali istjerati goste iz noćnih klubova "Art", "Oxygen", "Drugi način" i "Golden", a neobična situacija i jučer se prepričavala po gradu.

"Prijateljica mi se nalazila u 'Drugom načinu' kada je odjednom utihnula glazba, a preko zvučnika se čula obavijest: 'Molimo vas, napustite objekt zbog dojave o bombi.' Svi gosti su počeli negodovati, odmah se znalo da je riječ o lažnoj dojavi, ali, eto, ipak su morali izići van. Tek kasnije sam čula da se ista stvar dogodila u skoro svim diskotekama u Mostaru", rekla nam je jedna studentica. Budući da policijska procedura nalaže da se, objekti, u ovakvim slučajevima, zatvore na 12 sati, mladi su se razišli, a među njima su počele kružiti priče kako iza ovakvih poziva stoji nekakav misteriozni borac protiv diskoteka, budući da su u posljednjim tjednima zaredale lažne dojave na svim većim noćnim okupljanjima u Mostaru.Podsjetimo, od prošlog mjeseca zbog dojava o bombama odgađano je nekoliko koncerata u mostarskim noćnim klubovima, a iz kluba "Art", koji se dosad čak tri puta našao na meti nepoznatog dojavljivača, ponudili su i novčanu nagradu od 10 tisuća maraka za informaciju o tome tko stoji iza lažnih dojava u njihov klub.

"I dalje nudimo nagradu. Čak je planiramo povećati, pa ovo je već treća dojava o bombi u našem klubu! Uvijek je isti scenarij i uvijek u isto vrijeme. I sinoć je dojava stigla oko 22.30 sati. Uvijek se to dogodi kada su ljudi počnu skupljati, kada se klub ispuni, stigne policija i kažu da moraju sve isprazniti zbog dojave o bombi. Ne znamo više što ćemo, čim su nam udarni dani, netko nam dojavi o bombi. Zamislite kada vam netko za blagdan dojavi o bombi, pa to je teroristički čin", ogorčeni su iz kluba "Art". Kažu da su štete ogromne.

"Ne zna se tko iza svega stoji. Da znamo tko je u pitanju, ne bismo nudili nagradu. Jednostavno, situacija je takva da svatko, pa i dijete, može kupiti broj na trafici i dojavljivati o bombama kako želi. Kasnije se ti brojevi bace i nitko im više ne može ući u trag", ogorčeni su u "Artu" gdje kažu kako imaju neke brojeve s kojih je ranije dojavljivano o lažnim bombama, ali im to ništa ne znači. Policijski glasnogovornik Srećko Bošnjak kratko se osvrnuo na problem učestalih lažnih dojava o diskotekama, rekavši da policija intenzivno radi na slučajevima. "Želim samo reći da osobe koje ovo rade izazivaju ozbiljnu zabrinutost i osjećaj nesigurnosti kod građana, a policiji enormne troškove. Intenzivno radimo na otkrivanju počinitelja koji će snositi materijalne i prave posljedice svojih nedjela", kazao je Bošnjak. Zasad se ne može znati tko se i zašto okomio na mostarske diskoteke, je li doista u pitanju netko komu smetaju noćni izlasci, ili je riječ o bespoštednoj borbi konkurencije.

Dnevni list