Mostar: Šok i nevjerica nakom samoubojstva Marinka Bošnjaka

Mostar, samoubojstvo, marinko bošnjak
...pucajući u sebe iz pištolja na stadionu u susjednom naselju Raštani. Iza njega su ostali supruga Marijana te kćerka i sin.

Ekipa Avaza jučer je bila u ovom naselju u kojem se na svakom koraku osjetili tuga i nevjerica zbog tragične sudbine ovog, kako su ispričali susjedi, iznimno finog i poštenog čovjeka.

- Ne mogu vam opisati koliko mi je žao i njega i njegove obitelji. Bio je veseo, voljelo ga je cijelo naselje jer je svakome priskakao u pomoć kad je trebalo - priča jedna susjeda.

Pokušali smo razgovarati is rodbinom pokojnika u kući žalosti, ali, shrvani bolom, nisu imali snage za to. Kolege o Bošnjaku, koji je radio kao vozač u Sektoru uniformirane policije i odnedavno kao vozač načelnika Sektora policije Dragana Brkića, imaju samo riječi hvale.

Kemal Đono, Bošnjakov kolega iz MUP-a, kaže da je to bio čovjek za primjer te da je sve u policiji iznenadila njegova smrt.

- Bio je izuzetno fina osoba, od svog posla, poštenjačina, uljudan. Nitko nikad nije imao nijedne primjedbe na njegov rad i ponašanje - kaže nam Đono.

Materijalni i psihički problemi

Bošnjaka je, kako  je potvrdila tužiteljica Tužiteljstva HNŽ Danijela Dalipagić-Rizvanović, na stadionu u Raštanima mrtvog pronašao njegov punac Nedjeljko Šunjić, koji je slučaj prijavio policiji. U MUP-u HNŽ ne znaju stvarni motiv samoubojstva, no kažu da je u posljednje vrijeme imao psihičkih, ali i materijalnih problema, a nedavno mu je umrla majka.

Tekst i foto: Dnevni avaz