Mostar: Pucnjava u ulici Stjepana Radića

Mostar, pucnjava

Sa lica mjesta se čulo šest hitaca i kako saznajemo nema ozlijeđenih. Policija je ubrzo izašla na lice mjesta i blokirala dio ulice dok je trajao očevid.

Kako je za Dnevni avaz rekao glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, Srećko Bošnjak, najprije je došlo do verbalnog, a potom fizičkog sukoba te uporabe vatrenog oružja.

- U incidentu je ukupno učestvovalo pet osoba. Dvojica su hospitalizirana u RMC «Dr.Safet Mujić» i pod policijskom su prismotrom. Trojica su privedena i nakon obrade će biti predani u Tužiteljstvo HNŽ na daljnje postupanje-kratko je kazao Bošnjak.

Kako saznaje Avaz, muškarcima koji su hospitalizirani ozljede su nanesene kamenjem. Oni su se automobilom kretali pored Starog tržnog centra kada ih je iz obližnjeg grila kamenjem zasula grupa muškaraca. Nakon toga, jedan od njih je izašao iz auta te iz pištolja opalio nekoliko hitaca.

U policiji i Tužilaštvu HNŽ poduzimaju sve mjere i radnje s ciljem utvrđivanja okolnosti ovog slučaja.

Prema neslužbenim informacijama, ovaj incident se dovodi u vezu s nedavnim događajem paljevine Audija A8 u vlasništvu Merdanisa H.

HERCEGOVINA.info