Mostar: Pretučeni Stojkić i dalje u komi, danas okončanje istrage

...prošlog tjedna ispred ugostiteljskog objekta „Neretvanski gusar" u Dubrovačkoj ulici u Mostaru. U MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije Dnevni list doznaje da je u sklopu istrage saslušano sedam osoba, a da bi pet osoba moglo biti prijavljeno Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije koje će donijeti odluku o daljnjim mjerama u ovome slučaju.

Emilijano Stojkić se za to vrijeme nalazi na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Silva Šunjić, glasnogovornica SKB-a Mostar, potvrdila je da je stanje nepromijenjeno. Liječnici su nakon prijema u bolnicu utvrdili da je zadobio teške ozljede glave, što je zahtijevalo hitan operativni zahvat. Tijekom operativnog zahvata utvrđene su teške traumatske ozljede mozga, a pacijent se nakon liječničkog tretmana nalazi u stanju duboke kome.

Policija je o ovome napadu izvješćena u noći s utorka na srijedu u 1.30 sati kada je mjesto tučnjave osigurano, a očevid obavljen u jutarnjim satima. Radeći na rasvjetljavanju napada, istražitelji su pozvali sedam osoba na saslušanje. Za dvije je utvrđeno da nemaju nikakve veze s napadom, dok za pet osoba postoji sumnja da su sudjelovali u premlaćivanju Stojkića.

O motivima se ništa službeno nije govorilo. Navodno je Stojkić te noći u kasnim satima ušao u ugostiteljski objekt i prisutnima se obratio pogrdnim riječima, psujući i omalovažavajući sve prisutne. Jedan gost objekta izveo ga je van i zamolio da ode jer takvo ponašanje nije u redu prema ostalima. Međutim, Stojkić se nakon izvjesnog vremena vratio u objekt i ponovno započeo s vrijeđanjem prisutnih kada je i pretučen.