Mostar: Policajac primio prijetnje, pa mu auto zapaljeno

zapaljena vozila, Mostar, piroman, vatra, Mostar, zapaljena vozila, Mostar, paljevina, zapaljena vozila, paljevina, zapaljeno vozilo, policajac, paljevina, zapaljen automobil, Mostar
...Panjevina izgorio automobil Peugeot 307. Netko se po noći prišuljao njegovom automobilu te ga je polio zapaljivom tekućinom i potpalio.

Piroman pobjegao

Jedan prolaznik je oko 23.45 sati vidio automobil u plamenu, a potom i sumnjivog muškarca kako trčeći bježi niz ulicu. Sumnjivac je pobjegao između zgrada.
"Oko 23.45 sati građani su nama javili kako su vidjeli da gori automobil Peugeot 309 u naselju Panjevina. Policajci su osigurali mjesto i obavili očevid. Pretpostavka je da je požar podmetnut, međutim, vidjet ćemo što će istraga pokazati", rekao nam je Srećko Bošnjak, načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a. Iz Županijskog tužiteljstva nam je potvrđeno kako postoji svjedok koji je vidio muškarca kako bježi s mjesta događaja.
"Svjedok nije vidio sam čin paljevine, ali je vidio čovjeka kako se udaljava od zapaljenog vozila", rekla nam je dežurna tužiteljica. Ona je potvrdila da je očevidom utvrđeno da je automobil namjerno zapaljen.
"Najvjerojatnije je posut nekom zapaljivom tekućinom, no detaljnije informacije ćemo imati tek nakon vještačenja. Trenutačno se radi na utvrđivanju identiteta mogućeg počinitelja", rekli su iz Županijskog tužiteljstva. "U Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Mostar nam je potvrđeno kako ih je jedan građanin nazvao u 23.49 sati i javio im da na Panjevini, u Ulici fra Lucijana Kordića, gori automobil.
"Na mjesto događaja su se uputila trojica vatrogasaca s vozilom 'Tamić'. Požar je brzo ugašen, a vatrogasci su se u 00.15 vratili natrag u postaju", rekao nam je dežurni u Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi. Doznajemo da je vatrogasce nazvao izvjesni Marko.

Petnaesta paljevina

Policija je u sklopu istrage uzela i izjavu od vlasnika auta. Neslužbeno doznajemo da on sumnja kako je paljevina povezana s njegovim poslom. Kako doznajemo, Ivkić je u ponedjeljak navečer parkirao svoj automobil u ulici nedaleko od svoje zgrade. U Kazneno-popravnom zavodu Mostar su potvrdili da je Ivkić njihov zaposlenik.
"On je već godinu dana zaposlen kod nas kao zatvorski policajac. Znamo da mu je izgorio automobil. Ne mogu vam dati više informacija, za sve ostalo ćete se morati obratiti policiji", rečeno nam je u mostarskom KPZ-u. Paljevina Ivkićevog vozila je petnaesta paljevina na vozilima u posljednjih godinu dana u Mostaru.

Izvor: Dnevni list