Mostar: Planuo požar u Unicredit banci

unicredit banka, požar

Kako se moglo čuti, zapalila se razvodna kutija u podrumu banke, dim se brzo proširio prema poslovnim prostorijama, te su klijenti i osoblje morali napustiti poslovnicu. Fotoreporteri su snimili pojedine žene kako rukama i maramama pokrivaju lica kako bi izbjegli udisanje dima i napuštaju zadimljenu poslovnicu banke.

Jučer oko 10 sati pred ulazom u banku zatekli smo vatrogasce koji su ulazili i izlazili iz poslovnice, a jedan od njih nam je samo rekao kako se radilo o manjem požaru. Dim se u tim trenucima već razilazio. "Planulo je u podrumu, zapalila se razvodna kutija, vjerojatno kvar na instalacijama", rekao je ovaj vatrogasac kojeg smo s kolegama zatekli pred bankom.

Kada smo bankarske službenice upitali što se dogodilo, nisu bile voljne za davati bilo kakve izjave, samo je jedna na naše pitanje odgovorila: "Nije bilo ozlijeđenih". Jednu smo čuli kako nekome na telefon govori: "Ovdje je bila vriska i panika, zaštitari su otišli dolje". Inače, ovo je već drugi požar u istoj zgradi u zadnjih mjesec dana. Sredinom prošlog mjeseca vatrogasci su u zgradi "Mostarka gasili požar na jedanaestom katu koji je planuo u jednom tamošnjem stanu. Tada je gorjelo u kuhinji, zapalio se kuhinjski element, te također nije bilo ozlijeđenih.

Dnevni list