Mostar: Oteli muškarca, zatočili ga u šupi i mučili ga

... te su ga ugurali u svoj automobil i odveli u napuštenu šupu na području Trebinja gdje su ga tukli i zlostavljali jer im je ostao dužan novce, piše Dnevni list.

Nesretnog čovjeka su držali u šupi gdje su ga bjesomučno udarali po glavi. Nanijeli su mu brojne hematome i posjekotine na licu. Tijekom mučenja jedan od otmičara je s mobitela nazvao Draganovu ženu u Banja Luku te joj je rekao da drže njezina muža i da će ga pustiti na slobodu ako im ona plati otkupninu od 33.000 eura. Uplašena žena je zvala policiju te je rekla istražiteljima da joj je muž otet i zarobljen. Nakon što su policajci krenuli istraživali slučaj, braća Vujević su odlučila pustiti Dragana te su ga sama odvezla u bolnicu u Trebinju. Kada su u subotu popodne s njim ušli u bolnicu, tamo ih je dočekao doktor Dobroslav Ćuk.

"Radeći kao dežurni liječnik u Općoj bolnici za kirurške grane, negdje oko 15 sati sam primio ozlijeđenog mladića u pratnji dvojice momaka. Tom prilikom mi je ozlijeđeni rekao da je pao s ljestvi, iako se odmah vidjelo da su u pitanju udarci, neka tučnjava ili nešto slično. Naše je bilo da mu pomognemo, a ne da istražujemo, tako da smo ga, s obzirom da se žalio na bolove u grudnom košu i rekao da je gubio svijest, odmah hospitalizirali", naveo je doktor Ćuk.

Kako piše Dnevni list, dok je liječnik pružao pomoć otetom muškarcu, otmičari su napustili bolnicu. Ipak, policija ih je vrlo brzo pronašla u gradu te su ih priveli na saslušanje. Navodno su se braća Vujević sukobila s Brankovićem oko neplaćanja duga za kupljeni automobil. Inače, i Vujevići i Branković imaju podeblje policijske dosjee i navodno su se bavili trgovinom droge. Miljan Vujević je ovih dana bio na dopustu iz zatvora gdje služi kaznu jer je pokušao eksplozivom ubiti graničnog policajca kojeg je krivio za smrt svog brata. Vujevići su bili uhićeni i zbog krijumčarenja droge milijunske vrijednosti.