Mostar: Osim cigareta otuđeno i 40 000 KM; Istraga proširena na Ramu, Jablanicu i Ljubuški

MUP HNŽ, policija, mup, krađa, policija, MUP ZHŽ, droga, crna kronika, kladionica, MUP HNŽ, alkohol, krađa, bakar, Široki Brijeg, MUP ZHŽ, Posušje, tučnjava, braća Šimić, mikrolok, policija, MUP ZHŽ, zlatan jurilj, prijetnje, sms, pljačka, policija, akcija, uhićenje, MUP ZHŽ, pljačka, radar, MUP ZHŽ, otmica, Grude, Široki Brijeg, pljačka, krađa, Ljubuški, Drinovci, provala, Ljubuški, provala, MUP ZHŽ, pljačka, Mostar, vindija, tučnjava, Ljubuški, MUP ZHŽ, policija, kazne, prekršajni nalog, provala, Vitina, MUP ZHŽ, krađa, Ljubuški, MUP ZHŽ, Livno, krađa auta, Posušje, krađa, Ljubuški, promet, MUP ZHŽ, Posušje, zlostavljanje, Lijanovići, Mercedes, krađa, Posušje, krađa, auto otpad, Grude, napad, policija, sdpbih, policija, kontrola, Lijanovići, brza vožnja, policija, ljubica biško, MUP ZHŽ, Posušje, provala, benzinska crpka, MUP ZHŽ, Posušje, krađa, Posušje, MUP ZHŽ, ukradeno vozilo, ukradeno vozilo, MUP ZHŽ, Ljubuški, lažna dojava, Grude, Posušje, radar
Naredni mjesec iza rešetaka će provesti Anes Kurbegović, inače optuženi u predmetu 'Lutka', te Šeherzada Porić, Darko Sliško i Samir Serdarević, dok je Zoran Šimić pušten na slobodu.

Četvero pritvorenih osumnjičeno je da su, kao članovi zločinačke organizacije, izveli više teških krađa, među kojima u ponedjeljak veliku pljačku cigareta, kao i novca u mostarskom prigradskom naselju Ortiješ, nakon čega su i uhićeni. Dežurni tužitelj Hercegovačko-neretvanske županije Kemal Maksumić zatražio je mjeru pritvora zbog bojazni da bi, ako se nađu na slobodi, mogli utjecati na svoje uučesnike, ali i na tragove i dokaze.

"Nakon provale u to skladište uz magistralnu cestu M-17 u Ortiješu, zaplijenjen je kamion i u njemu su nađene ukradene cigarete, čija količina još nije utvrđena, odnosno nisu još sve izbrojane. No, okvirno se procjenjuje da je riječ o cigaretama vrijednim milijun i dvjesto tisuća maraka. Iz skladišta je ukradeno i skoro 40.000 maraka u gotovom novcu", rekao nam je Maksumić.

Inače, osim ove petorke, policija traga i za njihovim suučesnicima, a potjernica je, kako se saznaje, raspisana za Andrijom Begom iz Rame, Mugdimom Omanovićem iz Bugojna, te za Tonijem Brkićem iz Ljubuškog.

'Dnevni avaz' saznaje i da su u utorak poslijepodne, u okviru ove akcije, na području Jablanice uhićeni braća Kemal i Nezir Šćuk, čiji su objekti, odnosno kuće, kao i restoran na ulazu u Jablanicu, pretresani. Oni su nakon uhićenja predati u nadležnost MUP-ova Livanjske i Zapadnohercegovačke županije, koji se naknadno uključio u ovu akciju.

Dnevni avaz