Mostar: Obijena trgovina i uništena sva roba u njoj

Razbijeno je staklo na ulaznim vratima, pretpostavlja se nosačem od suncobrana, a nadzorne su kamere zabilježile dvije maskirane osobe koje su ušle u trgovinu odjećom.

Fluorescentnim sprejom su išarali gotovo svu odjeću koja se nalazila u trgovini, a pri tome nisu odnijeli ništa. Prema neslužbenim informacijama ovim činom pričinjena je šteta od oko 100 000 KM, međutim nakon inventure i policijske istrage utvrdit će se kolika je stvarna šteta.

Zaposleni trgovine su za portal "StarMo" kazali kako se šteta procjenjuje na oko 136.000 KM, koliko je otprilike bilo robe u radnji u tom trenutku.

Uposlenici također kažu kako ta radnja tu postoji već deset godina, ali da su problemi počeli od rujna prošle godine. Od tada su doživjeli dvije provale u radnju: 19. rujna su im, kažu, razbijeni izlozi, potom su za otprilike sedam dana oni išarani s vanjske strane, a nekih mjesec dana kasnije odnesene su kamere video-nadzora.

Po dojavi na mjesto događaja izašla je policijska ophodnja, te pripadnici zaštitarske agencije koji su osiguravali trgovinu do dolaska djelatnica na posao. Policija je u potrazi za počiniteljima.