Mostar: Nogometni vratar osumnjičen za vezanje i pljačku bračnog para

Nakon prvotnog iznenađenja, počela je dozivati:

"Angela, Angela"! Uzalud je tražila kućnu pomoćnicu koja je bila u spavaćoj sobi. Jedan razbojnik joj je rukom zapušio usta, prijeteći nožem. Za to vrijeme drugi je zaskočio njezina pet godina starijeg i bolesnog supruga Peru, koji je ležao na dvosjedu.

"Brzo potrbuške", naredio je razbojnik, grubo ga okrećući. Čvrsto ga je svezao plastičnim lisicama i ostavio. Staricu su poveli u sobu i pitali: "Babo, govori, gdje su pare?"

"Kakva baba, nisam ja tvoja baba!", odupirala se napadnuta žena, ali su je na silu odvukli do sobe.

"Sandro, jesi li to ti?", pitala je Azemina jednog razbojnika, ispod čije su vezane dukeserice preko glave virile svijetle oči, aludirajući na svoga mladog susjeda. Poznaje ga od rođenja, od početka rata u BiH. Poznaje njegove pokrete i govor. Prozvani više nije ni zucnuo. Od toga trenutka je "zanijemio". Samo joj je pokretima naređivao. Posjeli su je na krevet, a tamo novi šok. Kućna pomoćnica je potrbuške ležala vezana na krevetu, a glava joj je bila okrenuta prema jastuku. Prvo su nju savladali.

"Angela, jesi dobro, kako si?", uznemireno je zapitkivala Azemina, a kućna pomoćnica je tek tiho i ustrašeno rekla: "Nikako!"

Drugi razbojnik je opet pitao za novac i zlatninu, a domaćica je govorila kako oni nemaju ničega vrijednog jer su obični umirovljenici. Međutim, to do pljačkaškog uma ne dopire. Odveli su je do kupatila i htjeli zaključati, ali brava nije radila. Ostavili su je unutra i nastavili svoj "posao". Prevrnuli su svaku stvarčicu u trosobnom stanu u potrazi za plijenom.

"Nakon desetak minuta, čula sam Peru kako pita: ‘Jel' odoše?' Provirila sam kroz vrata. Angela se nekako sama ustala pa sam im prerezala plastične lisice. Izašli smo na balkon i dozvali susjeda. Vani nikoga drugog nije bilo. Susjed je pozvao policiju koja je jako brzo došla. Razbojnici su uzeli oko 300 KM, koliko je bilo u mome i Angelinom novčaniku. Nisu uočili onaj Perin u džepu. Ona nam jednom mjesečno dolazi čistiti. Njoj su na Dušni dan provalili u stan. Pokupili su nam i nešto sitnog nakita, kao i lovačku pušku prijatelja moga sina", prisjećala se još u vidnom šoku umirovljena prosvjetna djelatnica.

"Iznenadili su nas. Pravila sam ručak. Pero mi stalno napominje da zaključam vrata. I baš je on pet minuta ranije došao iz grada i nije zaključao. Kao da je praćen", zaključuje Azemina. Ispričavajući se zbog nereda u stanu, bivši radnik Aluminija nam pokazuje tamne podljeve na zglobovima ruku. Inače, policija je pokucala na susjedova vrata i tamo zatekla Sandra S. (19), kao i njegova prijatelja. Tvrdio je da nema ništa s time te da će zvati tatu i odvjetnicu, koju je stekao nakon proljetošnje sumnje za pljačku trgovine kod Mostarke. Tada je na motociklu bio u društvu kolege, također nogometnog vratara hercegovačkog prvoligaša.

(Večernji List)