Mostar: Nesretnog Haruna Vejzovića vlak je doslovno zgužvao pa usmrtio

Strašna tragedija dogodila se jučer rano ujutro na jedinom željezničkom mostu u mostarskom naselju Raštani. Maloljetni Harun Vejzović (16), učenik Medicinske škole, zaspao je na tračnicama na mostu iznad lokalne ceste pa ga je tereni vlak doslovno ‘zgužvao' i usmrtio.

Strojovođa u mraku to nije ni uočio te je nesmetano nastavio svoj put do Konjica. Upravo se po vremenu njegova prolaska računa da se nesreća dogodila oko 4.10 sati. Naime, ništa nije čuo ni, također, usnuli godinu dana mlađi Harunov rođak Alem koji se probudio nakon svitanja pa je, nevidjevši rođaka pokraj sebe, sam pješice krenuo do tri kilometra udaljene roditeljske kuće. Kad je stigao shvatio je da u džepu nema mobitela pa je sjeo na Harunovo biciklo, koje je našao u dvorištu susjedne kuće, te se vratio na most. I tek je pri povratku imao što vidjeti. Kako je istražiteljima ispričao, na most se popeo s druge strane i tada je na pruzi ugledao mrtvog rođaka, tridesetak metara dalje od mjesta gdje mu je ispao mobitel. Šokiran prizorom, dječak je u panici pozivao interventne službe i oca. - Bio je izvan sebe. Nepovezano je pričao što je prethodilo tragediji i onome što je vidio. Ukazana mu je liječnička pomoć zbog doživljene traume - priča Amelov otac kojega smo zatekli pred kućom žalosti. Inače, nesretni Harun je već dulje vrijeme, nakon što su mu se rastavili roditelji, zajedno s tri godine starijim bratom živio kod strica Omera. Do tada se školovao u Sarajevu.

- Harunu je otac umro prije tri i pol mjeseca. Doživio je infarkt. Majka stanuje u mostarskom naselju Mahala pa je on za jučerašnji Bajram, oko 18 sati, krenuo kod nje. Ona ga je, nakon tri i pol sata, i vratila nazad. Poslije toga je s rođakom i još dvojicom vršnjaka iz susjedstva pošao u grad slaviti. Pri povratku, negdje oko 1 sat, on i rođak su stali na mostu gdje su htjeli pričekati dvojicu susjeda, koji su se u međuvremenu odvojili. No, zaspali su, vjerojatno pod utjecajem alkohola. Dvojica susjeda su ih uzalud dozivala u mraku i najposlije pošla svojim kućama. Nikome nije jasno kako se Harun našao na tračnicama. Vjerojatno je u bunilu ustao i legao na prugu- zaključuje stric Omer.

Fena