Mostar: Nema optužnice protiv žene koja je brutalno zaklala muža

Policijski auto
Potvrdio je to za 'Avaz' glavni županijski tužitelj Nijaz Mehmedbašić, koji je pojasnio da je nakon Predraga Tomića slučaj preuzela tužiteljica Mirjana Đerić, a koja se nalazi na višemjesečnom bolovanju.

- Uskoro ću se informirati o tome kada se tužiteljica namjerava vratiti na posao, jer sam dosta njenih predmeta rasporedio, međutim, ostali su oni složeni, među kojima je i ovaj, a za koji je ona već uradila dosta toga - rekao je Mehmedbašić.

Pajević-Lavić je, podsjetimo, na slobodi od 3. siječnja odlukom Vanraspravnog vijeća Županijskog suda Mostar, kada je sudija Mladen Jurišić u svom obrazloženju naveo da ne postoji nijedan dokaz o tome da bi njenim puštanjem došlo do težeg narušavanja javnog reda i mira te da osumnjičena ima četvero malodobne djece o kojima se nema tko brinuti.

Ona je tijekom saslušanja izjavila da muža nije ubila namjerno, kao i da se nije mogla sjetiti cijelog toka događaja kada se, 25. prosinca prošle godine, zajedno sa svojom tada 17-godišnjom kćerkom dovezla na "Šuta-otpad" na Bišću Polju u Mostaru, gdje je njen muž radio, a kojeg je, nakon kraće prepirke, usmrtila nožem.

Dnevni avaz