Mostar: Naoružani razbojnici opljačkali poslovnicu Primorke na Bišću polju

Kako Dnevni list doznaje u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, razbojstvo je prijavljeno oko 17 sati nakon čega je na teren upućeno nekoliko policijskih ophodnji, ali su razbojnici ipak uspjeli pobjeći u nepoznatom pravcu.

Ukradeno je oko 19 tisuća maraka, a na svu sreću, prilikom izvršenja razbojstva nitko od zaposlenih nije ozlijeđen niti su razbojnici osim prijetnji, koristili oružje.

Srećko Bošnjak, načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a, rekao je za Dnevni list da su razbojstvo počinile dvije maskirane osobe, dok ih je treća osoba čekala u automobilu.

"Pokrenuta je istraga i za sada ne možemo ni o kakvim detaljima dok se ne okonča istraga", rekao je Bošnjak.

Razbojnici su se do prostora poslovnih prostorija Primorke dovezli u automobilu Fiat Punto. Dvojica su ušla u prostorije Primorke i prijeteći zaposlenicima uzeli novac. Za to vrijeme, treća osoba ih je čekala vani u drugom automobilu kojim su i pobjegli, dok je Fiat kojim su došli ostao na parkiralištu Primorke.

Policija je provjerama utvrdila da je Fiat dan ranije ukraden na području Sarajeva o čemu postoji i prijava u MUP-u Sarajevske županije.

Pripadnici krim policije izvršili su očevid na mjestu događaja nakon kojega je Fiat prevezen u krug Policijske uprave Mostar radi vještačenja, dok se istraga na identifikaciji počinitelja kaznenog djela i dalje nastavlja.

U poduzeću Primorka jučer nisu htjeli komentirati ovaj slučaj.