Mostar: Maloljetnik bez vozačke kombijem proletio kroz ogradu mosta, suvozač teže ozlijeđen

Kako se moglo čuti, nesreća se dogodila u nedjelju oko 16.30 sati kada su mladići kombijem izletjeli s mosta i ostali visjeti.

Iako nitko od susjeda nije bio posebno raspoložen za razgovor, jedan od mještana koji živi u blizini kaže da su momci jurili brzinom od skoro sto na sat kada su proletjeli kroz ogradu mosta.

"Kombi je ostao visjeti nad mostom. Maloljetnik je vozio kombi, a njegov suvozač Bajrektarević je teško stradao jer mu je ograda u sudaru probila grudni koš. Užasne ozljede je zadobio, taj metal mu se zabio u tijelo, pa je jučer prebačen iz mostarske bolnice u Južnom logoru za Sarajevo na liječenje", rekli su nam upućeni u slučaj.

Bez vozačke

Tomo Lučić, prometni policijski inspektor, kaže da se u ovom slučaju radilo o klasičnom slijetanju s ceste.

"Nije nijedno drugo vozilo sudjelovalo u sudaru, vozač i suvozač su bili sami u kombiju i sletjeli su s ceste. Suvozač je teško ozlijeđen", potvrdio nam je Lučić, koji nije mogao dati detaljnije informacije o sudaru.

Kako se moglo čuti, odluka da se Bajrektarević prebaci u Sarajevo donesena je iz straha od eventualnih plućnih komplikacija, a jučer je bio stabilnog zdravstvenog stanja. Srećko Bošnjak, policijski glasnogovornik, potvrdio nam je da se vodi istraga oko ove nesreće te da je kombijem upravljao maloljetni Ć. D. (1995. godište) kada je došlo do slijetanja na mostu na cesti Malo polje - Blagaj.

"Vozio je bez položenog vozačkog ispita i dogodilo se to što se dogodilo", izjavio je Bošnjak.

Izvor: Dnevni List | Foto: Dnevni Avaz