Mostar: Kontrolor leta tvrdi da su ga htjeli ubiti

propucan bmw
... Policijskoj upravi Mostar, piše Večernji list BiH.

Prethodno su ga čitavu noć tražili jer je, kako se navodi, svojim BMW-om okrznuo vozilo specijalaca MUP-a HNŽ u naselju Zalik pa u potjeri napustio vozilo kod TC Bingo u susjednim Vrapčićima te pobjegao prema rijeci Neretvi.

Navode i da je prethodno brzo vozio i divljao ulicama pa naletio na specijalce, kao i to da je pri bijegu vozio i unatrag te tako ugrozio ostale sudionike u prometu. Prozvani kontrolor leta, koji je i u svibnju bio u sukobu s jednim specijalcem te je optužen za nanošenje lakših ozljeda, opet ima posve oprečnu verziju.

- Oko 23 sata sam krenuo do pekarnice, a svega 50 metara od kuće, u blizini kolodvora, u BMW se zaletio crni kombi bez obilježja, pa su iz njega i pucali. Iskočila su desetorica. Stisnuo sam po gasu i prošao kroz kombiju neprohodni nadvožnjak. Tako sam i pobjegao. Odmah nisam ni znao o kome je riječ. Tijekom te noći su tražili kući pa uhitili moga prijatelja, valjda vjerujući da sam se bio sklonio kod njega - kaže A. K., ukazujući na dvije rupe od metaka na vratima vozača BMW-a.

- Još se ne zna tko je pucao u vozilo. Zbog toga uzimamo parafinske rukavice. Istraga traje - navode iz Policijske uprave Mostar.

Inače, A. K. je nedavno na Sudu negirao krivnju za proljetošnji incident u Zaliku, kod Megamarkta, gdje je, prema optužnici, nakon ponoćne svađe, ozlijedio tada mu nepoznatog suparnika u prometu. Radilo se o specijalcu (46) koji je prijavio da ga je sleđa više puta udario pištoljem po glavi pa pobjegao. I tada se A. K. (26), djelatnik Agencije za zrakoplovstvo BiH, također ujutro i u pratnji odvjetnika, s previjenom rukom pojavio pred policijom, tvrdeći da je zapravo on bio žrtva.