Mostar: Iza rešetaka beskućnik koji je napao i ozlijedio osam Mostarki

zatvor, naser orić, Živko Budimir, ratni zločin, Srebrenica, pravda, BIH, Merim Galijatović, Jozo Leutar, uhićenje, Orašje, zatvor, bjeg, branitelj, uhićenje, Nizozemska, odšteta, zatvor, hrana, voda, crna kronika, policija, zatvor, dvojnik, zatvor, prevara, Mostar, napadač, beskućnik, zatvor, BIH, uhićenje, mito, korupcija, uefa korupcija, KPZ Tuzla, Tuzla, zatvor
...Admir Bisljimi, 27-godišnjak iz Trebinja s fiktivnom mostarskom adresom, piše Večernji list, izdanje za BiH.

Uhvaćen je u naselju Tekija, nakon što je, kao i obično, usred dana napao jednu ženu, pa mu je 'na rep' stao član njezine obitelji koji mu je ušao u trag i doveo ga pred lice pravde. Drski razbojnik se već bio specijalizirao napadati starije žene koje bi se na ulici zatekle same, te im sleđa trgati ogrlice s vrata, naušnice s ušiju i torbice s ramena, a pri tom ih je više ozlijedio. Osim toga, žrtvama su ostale i trajne traume od iznenadnih brutalnih prepada. Ukradeno bi prodavao u poslovnicama za otkup plemenitih metala.

- Riječ je o očito nepopravljivom opasnom kradljivcu. Nema stalnu adresu stanovanja u Mostaru. Danju bi lutao ulicama, a noću spavao po ruševinama. Još 15. srpnja se trebao javiti na izdržavanje zatvorske kazne zbog ranije osude pa je za njim bila raspisana i tjeralica, ali mu se nikako nije dalo ući u trag, piše Večernjak.

Vješto je napadao pa se krio. Budući da je napadao sleđa, žrtve jedva da su pamtile njegov izgled - navode iz policije. Inače, u posljednje vrijeme u Mostaru se događaju učestali ulični napadi na žene pa zasad nije poznato radi li se o istom kriminalcu, ili hara više lopova sličnih 'radnih navika'.

- To se sve događa usred dana, i to na najfrekventnijim mjestima poput Radićeve ulice, Bulevara, kod bivše Robne kuće Razvitak, ispred Piramide itd. Osim žena, presreću se i tinejdžeri kojima se uz prijetnju nožem oduzme novac i mobiteli. Uglavnom su to činili Romi koji imaju između 17 i 20 godina.

Po društvenim mrežama žene puno razmjenjuju iskustva i upozoravaju o napadima i presretanjima, a iz komentara se može vidjeti da je veliki broj njih prestao nositi torbice i skupocjeni nakit jer ne žele zbog toga biti žrtve uličnog nasilja - kažu Mostarci. Iz policije navode da sve čine kako bi suzbili ulični kriminal.