Mostar: Federalci su na ulici ubili boga u meni’

Bez pokazivanja bilo kakve policijske značke prethodno je od mene tražio da se legitimiram i ispraznim džepove, a nakon što sam se okrenuo, njemu je iz ruke u lokvu ispao mobitel pa je jednostavno poludio, vičući da je u njemu bilo 700 brojeva, a potom me nogom potkačio, oborio na pod i nemilice tukao rukama i nogama, i to 15 minuta naočigled prolaznika koji su nas zaobilazili u širokom luku. Prijetio je svim i svačim. Nakon toga su me odvezli do zgrade federalne policije na Rondou, ispitivali sat vremena pa pustili bez bilo kakva objašnjenja.

Ništa sporno mi nisu našli, a u meni su ubili boga nasred ulice - tvrdi Mostarac N. D. (identitet poznat redakciji, nap.a.). žaleći se javno na policijsku brutalnost te pokazujući slomljenu nogu i razbijenu glavu, kao i niz modrica po čitavom tijelu. Dok je to činio uz pomoć pomagala za hodanje, neka žena je u prolazu ispred njegovih ulaznih vrata dobacila: Gdje je droga, jel'to dilate! Na upit zašto tako govori, ona je samo rekla: Šta on ima hodati po mojoj kući!? Kada smo našeg ‘domaćina' pitali je li ikada osuđivan zbog narkotika, kaže da već ima 19 mjeseci ‘staža' u mostarskom i zeničkom zatvoru zbog tri stabljike marihuane koje su mu našli kod kuće te da protiv njega trenutačno traje još jedan proces zbog pola grama ‘trave'. Njegova imena smo se sjetili jer je prošlog tjedna uhićen zbog trganja ogrlice s vrata jedne prolaznice.

- Ništa nisam priznao pa su me pustili iz PU-a Mostar, ali kažu da me je ona kao prepoznala. Ma nisam to napravio. Nakon ovoga, bojim se za vlastiti život. Gotovo sam jedva dopuzao do kuće, a hitna me je u dva navrata kupila. Nisam neki cvijet, ali me nitko bez razloga neće tući - vidno ustrašeno govori ovaj Mostarac.

‘Federalci' su nam prvo neslužbeno zanijekali čitav slučaj pa potom ipak priznali da je bio kod njih, ali da se ozlijedio pri opiranju uhićenju, kao i da imaju sve to dokumentirano.

Izvor: vecernji.ba