Mostar: Dvojica mladića ozlijeđenih u prometnoj nesreći bore se za život

Nesreća se dogodila oko 22.15 sati kada su Šehović i Šator vozeći se na motociklu Yamaha izletjeli s ceste udarivši u ivičnjak nakon čega su pali na cestu.

Obojica su prevezena u Regionalni medicinski centar "Dr. Safet Mujić" u Mostaru gdje im je pružena liječnička pomoć. Zbog težine zadobivenih ozljeda Aner Š. je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je zadržan na liječenju.

U toj zdravstvenoj ustanovi 'dnevni list' doznaje da je dovezen u 2 sata u noći s utorka na srijedu s izuzetno teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život. Zadobio je tešku ozljedu glave s krvarenjem u mozgu, kontuziju pluća i još nekoliko ozljeda po tijelu, ali je ozljeda glave najkritičnija.

Omer Š. je zadržan u RMC-u "Dr. Safet Mujić". Dr. Braco Hajdarević, šef kirurških disciplina u RMC-u, rekao je 'dnevnome listu' da je pacijent nakon neurokirurškog operativnog zahvata smješten na Odjelu za intenzivnu njegu i da su sve daljnje prognoze za sada neizvjesne s obzirom da su u pitanju teške tjelesne ozljede.

Pripadnici prometne policije Policijske postaje za sigurnost prometa u Policijskoj upravi Mostar izvršili su očevid na mjestu nesreće nakon kojega je motocikl izuzet radi vještačenja, a o cijelom je događaju upoznata i dežurna županijska tužiteljica Tanja Marčinko. Očevidom je za sada utvrđeno da su se mladići na motociklu kretali iz smjera Dračevica i da su na jednoj nizbrdici izletjeli s ceste, udarili u ivičnjak i potom pali na zemlju.

Tužiteljica Marčinko je mostarskome listu potvrdila kako istraga oko uzroka nesreće još uvijek traje.

"Obavit će se sve potrebne radnje kako bi se utvrdio točan uzrok nesreće, a vještačenjem će se utvrditi i tko je u trenutku nesreće upravljao motociklom", izjavila je tužiteljica Marčinko.