Mostar: Dijete mi je doslovce umrlo na rukama, a krivci su oslobođeni

Riječ je o pogibiji Mirze Velagića, 10-godišnjem sinu nekadašnjeg kapetana Veleža Admira Velagića. Dječaka je smrtonosno stresla struja koja je 22. srpnja 2010. godine izbila s ilegalno postavljenog šanka na obali ispod Starog mosta u Mostaru.

Dvojica optužena

Za tragičnu smrt dječaka optuženi su Senad Drljević (52) i električar Goran Fink (61) koji su, prema navodima Tužiteljstva, ilegalno i nestručno postavili štand zbog čega je došlo do strujnog udara. Njih dvojica su bila optužena za kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi iz nehaja, te im prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora.

"Mene je nazvala odvjetnica i rekla mi da su njih dvojica oslobođeni krivnje. Ja sam bio šokiran. Otada mene to jede. Svaku noć razmišljam kakav je to sudac, kada je mogao donijeti ovakvu presudu. Kakvo mu je srce", ogorčen je Admir. Dodaje da su svi dokazi upućivali na njihovu krivnju, a ni u ludilu nije očekivao oslobađajuću presudu.

Ogorčena obitelj

"Nisam očekivao neku drastičnu kaznu, doživotnu kaznu ili takvo što, ali srce mi se slama kad sudac kaže da nisu krivi. Kako nisu krivi? Krivi su. Bez ikakvih dozvola su postavili taj štand i zbog toga je moj sin stradao", ogorčen je Admir.

‘Je li moj Mirza kriv što se uhvatio za štand?', pita se Velagić. Prema njegovim riječima, Mirza je tog kobnog dana došao na kupanje na Neretvu. To je bilo dan prije tradicionalnih skokova sa Starog mosta.

"Tragedija je nastupila u 14.55 sati kada je Mirza pokušao izaći iz rijeke Neretve i pritom se uhvatio za metalnu konstrukciju šanka, koji se nalazio uz samu obalu.

Stresla ga je struja i treslo ga je sve dok ovaj nije iščupao prekidač", kaže Velagić koji nikada neće zaboraviti stravičan prizor. Mirza je zadobio stravične ozljede i nekoliko sati kasnije je umro u bolnici. Otac je bio s njim do kraja.

"Dijete mi je doslovce umrlo na rukama", kaže Admir dodavši da je tada nastupio pravi kaos u obitelji.

"Radost je zamijenila neprolazna tuga i bol za Mirzom, bol koja ne prolazi, tuga koja je svakim danom sve veća i veća - govorio je novinarima ožalošćeni otac Velagić.

Vecernji.ba