Mostar: Bježao od čovjeka s pištoljem, pa "pokupio" pješake

...rent-a-car agencije Helaks, pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, na Carinskom mostu udario je dvoje pješaka, državljana Finske, potvrđeno je "Dnevnom listu" u policiji.

Pješaci Vevo Aruna Pedopati i Tina Vevo su vozilom Hitne pomoći prevezeni u bolnicu gdje su im liječnici konstatirali lakše tjelesne ozljede i nakon pružene pomoći oni su otpušteni iz bolnice. Na mjesto događaja su izašli i pripadnici policije.

Srećko Bošnjak, načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, rekao je "Dnevnom listu" da je Sulejmani, nakon što je policija obaviještena o ovoj nesreći, dao na uvid lažne osobne isprave i lažno se predstavio.

"Osoba koja je izazvala prometnu nesreću i pri tome ozlijedila dvoje pješaka policajcima je na uvid dala lažne dokumente. On je priveden u službene prostorije policije gdje je utvrđen njegov identitet", rekao je Bošnjak tom listu.

Policija će daljnjom istragom utvrditi kako je došlo do ove prometne nesreće. Sulejmani je u razgovoru s policajcima rekao da se kretao vozilom preko Carinskog mosta prema Autobusnoj postaji. U jednom trenutku iz sporedne ulice prišao mu je muškarac prijeteći pištoljem. Da bi izbjegao opasnost koja mu je zaprijetila, Sulejmani je, kako je ispričao policiji, krenuo vozilom unatrag.

Zbog straha je izgubio nadzor nad vozilom i udario u pješake. Očevid su izvršili pripadnici Prometne policije, a u istragu je uključena i Kriminalistička policija.