Miodrag Šimić: Hrabri vlasnik zlatarske radnje koji je letvom rastjerao naoružane pljačkaše

... maskiranih razbojnika, Denisa Marića zvanog Deni i Midhata Mušića iz svoje radnje, kazao je za Dnevni list da se ni trenutka nije dvoumio iako je jedan od pljačkaša u ruci držao pištolj.

Podsjetimo, on je u četvrtak pio jutarnju kavu u kafiću preko puta svoje radnje kada je vidio maskirane ljude kako ulaze u njegovu zlatarnicu. Odmah je zgrabio jednu letvu te je potrčao prema svojoj radnji i razbojnicima. Kaže da u tim trenucima nije niti mislio o mogućim posljedicama.

"To je moje, zamislite kad netko uđe u vašu kuću, vi ne razmišljate kako treba. Ja sam odmah potrčao za njima" , kazao je on. Prije no što su pobjegli iz zlatarnice, lopovi su uspjeli pograbiti dosta nakita i strpati ga u torbu, no Šimić ih je naganjao po ulici i nije dopustio da pobjegnu. Razbojnici su se razdvojili, a Šimić je trčao za onim koji je u ruci imao torbu s plijenom.

"On je pobjegao u jedan foto-video studio i tu se zaključao u zahodu. Ja sam čekao ispred, a brzo su došli policajci i oni su kroz prozor ušli u zahod i uhitili ga. Kasnije sam čuo da je drugi uhićen u obližnjoj šumi gdje je bježao. Više od toga ne znam, u policiji sve znaju, ja sam dao izjavu o tome što znam", kaže Šimić.

Kako je  rečeno za Dnevni list u Tužiteljstvu ZHŽ-a, Marić i Mušić koji su oteli torbu punu nakita iz zlatarske radnje jučer su dali svoje izjave u zgradi Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije te su priznali da su krivi i za njih je zatražen pritvor.

S njima je uhićen i Marko Miloš, koji je za razbojnički dvojac izviđao teren, no on je tijekom saslušanja u Tužiteljstvu govorio kako on nema veze s tim. Ipak, tužitelj je i za njega tražio da ga se pritvori i to zbog sumnje da se dogovorio s Mušićem i Marićem te da je dan prije pljačke svojim autom dolazio pred radnju kako bi provjerio situaciju.

Osim Miloša, policija je bila uhitila još troje ljudi koji su se sumnjičili da su sudjelovali u planiranju pljačke, no za njih nije bilo dokaza te su pušteni na slobodu. Što se tiče trojice za koje je zatražen pritvor, već danas bi se mogla znati sudska odluka hoće li oni biti poslani iza rešetaka.