Međugorje: U prometnoj nesreći smrtno stradao 27-godišnji Ivica Doko

Policijski auto
Tragedija se dogodila u međugorskoj Ulici kardinala Stepinca, kod trgovine Namex, i to dok je nesretni mladić bio za upravljačem motocikla yamaha.

Dobar čovjek

Kako se moglo čuti na mjestu pogibije, u kobnim trenucima je navodno pretjecao passata, za čijim upravljačem je bio njegov sugrađanin Tomislav Bulić, ali se baš u to vrijeme s druge strane kretao transporter VW, koji je vozio talijanski državljanin Romano Ampelio. Iako se Ivica pokušao vratiti u svoj trak, a i Talijan se pokušao zaustaviti, stravični sudar je, nažalost, bio neminovan. Od siline udara, mladić je zadobio višestruke prijelome pa mu više nije bilo spasa.

"Koliko je nama poznato, momak je iz mjesta Vidovića kdo Čitluka i radio je kao konobar u nekom od grilova. Prije je radio i u jednom klubu. Navodno se školovao i u Nizozemskoj. Netko spominje da mu tamo živi i radi majka s bratom. Ivica je posljednjih godina živio s drugim bratom i ocem u Čitluku. Sestra mu se udala u Širokom Brijegu. Njima je sada najteže. Šteta, bio je dobar čovjek, nabrajali su za Večernji list okupljeni Međugorčani, zaključujući kako mu je presudio samo jedan trenutak nepažnje. Na Facebooku se jučer pojavila i stranica R.I.P. Ivica Doko, a na kojoj su se od njega opraštali brojni prijatelji.

Druga pogibija

Da tragedija za ovaj kraj bude veća, to je za kratko vrijeme druga pogibija motociklista u Međugorju. Podsjetimo, 16. ožujka je nesretnim slučajem u svojoj 18. godini života podlegao Ivan Matijas Sivrić, sin Josipa, iz međugorske Krstine. Stoga, policija i ovoga puta poziva sve motocikliste i ostale sudionike u prometu na veći oprez kako do ovakvih neželjenih posljedica ne bi više dolazilo.

Vecernji list