Makrou iz Mostara razbijena čeljust u zatvoru

Nermin Ćupina (44) iz Mostara, zbog trgovine ljudima osuđen na 14 godina zatvora, uz pratnju specijalaca s dugim cijevima dovezen je na saslušanje u Mostar iz KPZ Zenica, gdje je prebačen iz mostarskog zatvora nakon fizičkog sukoba u kojem je zadobio teške ozljede.

Ostao bez zuba

Zbog toga je i tužio drugog zatvorenika Danijela Rosića (27) iz Mostara, koji je pak nedavno ponovno završio iza rešetaka zbog posjedovanja 1,6 kg razornog TNT-a. Dok se ovaj branio šutnjom, Ćupina je u Tužiteljstvu HNŽ-a pokazivao razbijene zube i usne, kao i oštećenu čeljust, te okrivljivao Rosića da ga je iznenada silovito udario šakom u glavu dok je prolazio hodnikom mostarskog zatvora, a kao jedini motiv je navodio nacionalne pobude i organiziranu urotu protiv njega. Inače, za nanošenje teških ozljeda zakonom je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina.

Nevolje vjernika Ćupine

U drugom slučaju, nekad ‘žestoki momak' i trgovac ženama Nermin Ćupina, koji je u zatvoru preko noći postao veliki vjernik, na međunacionalnoj osnovi je "nevolja" imao čak i u zeničkoj kaznionici. Tamo je prihvatio ispriku i odustao od tužbe protiv drugog sugrađanina - Mladena Džidića iz Mostara, osuđenika na višegodišnju robiju zbog ubojstva Crnogorca, a njemu je pak spočitavao da mu je "pokidao stranicu iz Kurana.

vecernji.ba