Ljubuški: Vozio 172 km/h, ograničenje 50

Nakon kraće potjere policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a zaustavili su navedeno vozilo, izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je istim upravljao BH državljanin I. G. (38) s prebivalištem u mjestu Donja Blatnica, općina Čitluk i protiv istog ćemo podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka na Općinskom u Ljubuškom.

S obzirom da je riječ o ne naseljenom za navedeni prekršaj zapriječena je novčana kazna u iznosu od 100-300 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom odgovarajuće kategorije u trajanju od 1-4 mjeseca i 2 kaznena boda.

U utorak 29. studenog u 08:22 h, radarom ProVida postavljenim u službeno vozilo „presretač", snimljeno je motorno vozilo marke VW-GOLF, BH registarskih oznaka, u trenutku dok se kretalo brzinom od 150 km/h magistralnom cestom M6.1, kroz naseljeno mjesto Rastovača, općina Posušje, na dijelu ceste na kome je brzina ograničena na 70 km/h.

Nakon kraće potjere policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a zaustavili su navedeno vozilo, izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je istim upravljao BH državljanin M. S. (22) s prebivalištem u mjestu Vir, općina Posušje, kojemu je na licu mjesta uručen prekršajni nalog.
Obzirom da je riječ o naseljenom mjestu istome je izrečena novčana kazna u iznosu od 400 KM, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju od dva mjeseca a dobio je i dva kaznena boda.

NAPOMENA: Zbog obveze zaštite osobnih podataka građana fotografiju smo obradili tako da registarske oznake ne budu prepoznatljive.

pogled.ba