Ljubuški: Uhićeni kradljivci motorne pile

Zahvaljujući suradnji s građanima ubrzo samo dobili opis vozila koje se velikom brzinom udaljilo iz dvorišta obiteljske kuće u kojoj je izvršena krađa, nakon čega smo izvršili pojačani nadzor svih prometnica.

U 12:00 h, na magistralnoj cesti M6, u mjestu Mostarska Vrata, prometna ophodnja PU Ljubuški zaustavila je motorno vozilo marke Opel Corsa, koje se kretalo u smjeru Mostara, a koje odgovara dobivenom opisu.

Vozilom je upravljao E. K. (28), s prebivalištem u Ljubuškom, a s njim su se u vozilu nalazili B. P. (28), s prebivalištem u mjestu Hodovo, općina Stolac, i J. P. (22), s prebivalištem u mjestu Klobuk, općina Ljubuški.

Vizualnim pregledom unutrašnjosti vozila policijski službenici uočili su motornu pilu marke Husqvarna, nakon čega su imenovane osobe lišili slobode i priveli u službene prostorije PU Ljubuški, a navedeno vozilo prevezeno je u krug PU Ljubuški.

U službenim prostorijama PU Ljubuški izvršena je kriminalistička obrada nad E. K. (28). B. P. (28) i J. P. (22) tijekom koje su isti priznali da su iz otključanog podruma obiteljske kuće u Studencima otuđili navedenu motornu pilu.

PU Ljubuški danas će E. K. (28), B. P. (28) i J. P. (22) predati Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje, a istodobno će protiv istih podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe iz čl. 286. KZ-a FBiH, navedeno je u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

Jučer prijepodne nepoznati počinitelj ili više njih otuđio je određeni broj bakrenih i mesinganih predmeta iz triju obiteljskih kuća u mjestu Hardomilje, općina Ljubuški. Policijski službenici PU Ljubuški izvršili su očevide na mjestima izvršenja kaznenih djela te poduzimaju druge izvide s ciljem rasvjetljavanja istih.

mupzzh.ba