Ljubuški: Uhićena tri maloljetnika zbog krađa

Policijski auto
Noću s 29./30. svibnja nepoznati počinitelji provalili su u trgovačku radnju 'Šito - trgovina', koja se nalazi u Ul. Tina Ujevića, ali su nakon aktivacije alarma odustali od ulaska u radnju i krađe, te se udaljili u nepoznatom smjeru, čime su počinili kazneno djelo 'Teška krađa u pokušaju'.

Noću s 31. svibnja/1. lipnja nepoznati počinitelji provalili su u konobu 'Planinić', koja se nalazi u Ul. Tina Ujevića, te su iz konobe otuđili laptop i određenu svotu novca, čime su počinili kazneno djelo 'Teška krađa'.

Noću s 4./5. lipnja nepoznati počinitelji provalili su u Samostalnu trgovinsku radnju 'Tea', koja se nalazi u Ul. Maka Dizdara, te su iz iste otuđili pet šteka cigareta i određeni iznos novca, čime su počinili kazneno djelo 'Teška krađa'.

Istražitelji PU Ljubuški operativnim radom su, kao moguće počinitelje opisanih kaznenih djela, identificirali trojicu starijih maloljetnika (17) s područja općine Ljubuški. U službenim prostorijama PU Ljubuški izvršena je kriminalistička obrada nad trojicom starijih maloljetnika, u nazočnosti njihovih roditelja i socijalnog radnika, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su isti počinili navedena kaznena djela.

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv trojice starijih maloljetnika (17) zbog osnova sumnje da su počinili dva kaznena djela 'Teška krađa' iz čl. 287. KZ-a FBiH i jedno kazneno djelo 'Teška krađa u pokušaju' iz čl. 287. u svezi s čl. 28. KZ-a FBiH, navedeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.