Ljubuški: Rasvjetljene provale u tri kioska i krađa u Tkaonici

Noću s 4./5. studenoga nepoznati počinitelji provalili su u kiosk Tobacco Press u Vitini, te su iz istoga otuđili cigarete raznih marki, približne vrijednosti 3000 KM.

Noću s 8./9. studenoga nepoznati počinitelji provalili su u kiosk Tobacco Press u Zrinsko-Frankopanskoj ulici u Ljubuškom te su iz njega otuđili zasad neutvrđenu količinu cigareta.Noću s 11./12. studenoga nepoznati počinitelji provalili su u kiosk Tobacco Press u Vitini, te su iz njega otuđili cigarete raznih marki, probližne vrijednosti 3000 KM.

Operativnim radom istražitelji PU Ljubuški kao moguće počinitelje identificirali su A. Š. (23), E. Š. (19), A. B. (25) i M. H. (25), svi s područja općine Travnik. Temeljem našeg zahtjeva policijski službenici PP Travnik priveli su navedene osobe u službene prostorije PP Travnik, gdje su istražitelji PU Ljubuški nad njima izvršili kriminalističku obradu.
Tijekom kriminalističke obrade A. Š. (23), E. Š. (19) i A. B. (25) u cijelosti su priznali izvršenje kaznenih djela dok je M. H. (25) izvršenje kaznenih djela naknadno priznao, tijekom kriminalističke obrade u službenim prostorijama PU Ljubuški gdje je priveden.
PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu podnijeti izviješće o počinjenim kaznenim djelima protiv A. Š. (23), E. Š. (19), A. B. (25) i M. H. (25), zbog osnova sumnje da su počinili tri kaznena djela teške krađe iz čl. 287. KZ-a FBiH.

Istražitelji PU Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo krađe, počinjeno noću s 10./11. studenoga na štetu poduzeća Ljubuška Tkaonica. Navedenog nadnevka iz kruga Tkaonice nepoznati počinitelji su otuđili nekoliko aluminijskih ploča, metalnu hidrauličnu pumpu, neutvrđenu količinu elektro kabela i električnih osigurača.
Operativnim radom kao mogući počinitelji identificirani su D. R. (34) iz mjesta Drinovačko Brdo, općina Grude i S. S. (23) iz Mostara te je nad njima sinoć izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Ljubuški. Tijekom kriminalističke obrade D. R. (34) i S. S. (23) priznali su da su otuđili navedene predmete te da su iste na području Mostara prodali kao sekundarnu sirovinu.
PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv D. R. (34) te protiv S. S. (23) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe iz čl. 286. KZ-a FBiH.

Izvor:[mupzzh.ba]