FOTO  Ljubuški: Pronađena velika količina droge, dvije osobe uhićene

Ljubuški, droga, MUP ŽZH

... o čemu smo izvijestili Županijsko tužiteljstvo.
Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom policijski službenici PU Ljubuški danas su izvršili pretrese na dvije lokacije.

Nakon dolaska policijskih službenika u mjesto Grab, zaseok Gradac, do obiteljske kuće A. V. (26) isti je se dao u bijeg, a prilikom bijega odbacio je PVC vrećicu.
Policijski službenici ubrzo su sustigli A. V. (26) i lišili ga slobode te pronašli odbačenu PVC vrećicu u kojoj se nalazila zeljasta tvar koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

Policijski službenici izvršili su pretres obiteljske kuće A. V. (26).
Tom prilikom u kući je pronađena i izuzeta određena količina suhe zeljaste tvari koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu a pronađena je i izuzeta neinstalirana oprema za laboratorijski uzgoj marihuane (8 UV lampi, 2 transformatora električne energije, veća količina elektro kabela i široka cijev za dovod zraka).
Također, u dvorištu obiteljske kuće A. V. (26) pronađeno je pet /5/ stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, te stabljike su počupane i pohranjene u službenim prostorijama.

Izvršenim vaganjem utvrđeno je da neto masa ukupno pronađene i oduzete zeljaste tvari iznosi 2180 gr. A. V. (26) je lišen slobode te će se tijekom večeri i sutrašnjeg dana nad njim izvršiti kriminalistička obrada.

Policijski službenici PU Ljubuški danas su izvršili pretragu obiteljske kuće, okućnice i motornog vozila koje koristi I. M. (22) iz mjesta Grab, zaseok Romanjka.
Prilikom pretrage kuće pronađena je automatska puška marke AK 47 s pripadajućim okvirom i streljivom a u motornom vozilu marke „Jaguar" koje navedeni koristi pronađeno je četrnaest /14/ smotuljaka čiji sadržaj asocira na opojnu drogu speed, kao i jedan grumen koji svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.
I. M. (22) također je lišen slobode te će se nad njim izvršiti kriminalistička obrada.
Inače, ovo je 161. uspješna akcija na suzbijanju zlouporaba opojnih droga, otkako se na čelu Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke nalazi policijski komesar Zoran Galić, koji je povodom ove akcije kratko izjavio: „Po svojoj veličini MUP Županije Zapadnohercegovačke jedna je od najmanjih policijskih agencija u zemlji. Međutim, ako usporedimo naše rezultate u suzbijanju zlouporaba opojnih droga s rezultatima drugih policijskih agencija, vidljivo je da ostvarujemo bolje rezultate od mnogih, puno većih i opremljenijih policijskih agencija. Bez imalo sumnje, u pogledu borbe protiv zlouporaba opojnih droga MUP Županije Zapadnohercegovačke jedna je od vodećih policijskih agencija u zemlji".

MUP ŽZH