Ljubuški: Pronađen napadač na vlasnika zlatarnice

Policija FBiH
Navedenog nadnevka u 18:25 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba počinila razbojništvo nad 46-godišnjim vlasnikom zlatarne "Perla", koja se nalazi u Zrinsko - frankopanskoj ulici u Ljubuškom, u trenutku kada je isti zaključavao zlatarnu.

Tom prilikom vlasnik zlatarne zadobio je tjelesne ozljede, a počinitelj je od oštećenoga otuđio ručnu torbu u kojoj su se, prema iskazu oštećenoga, nalazile bankovne kartice, osobne isprave, te oko 3000 KM u raznim apoenima.

Postupajući po prijavi policijski službenici izvršili su očevid, kojom prilikom su pronašli plinski pištolj za kojeg postoje indicije da ga je koristio počinitelj, te su poduzeli cijeli niz drugih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja kaznenog djela.

Operativnim radom kao mogući počinitelj opisanog kaznenog djela identificiran je V. S. (30), s boravištem u mjestu Lisice, općina Ljubuški.

Policijski službenici PU Ljubuški jučer su, temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom, izvršili pretragu obiteljske kuće u kojoj boravi V. S. (30), te su tom prilikom pronašli i oduzeli predmet kojeg se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenog djela, a V. S. (30) je lišen slobode, te je u tijeku kriminalistička obrada nad istim.

Po završetku kriminalističkog istraživanja PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv V. S. (30), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Razbojništvo iz čl. 289. KZ-a FBiH. Za navedeno kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina, priopćeno je iz MUP-A ŽZH.