Ljubuški: Pronađen automobil i dio zlatnine od otetih 6 kilograma

Ljubuški, Ljubuški, pljačka, zlatarnica
Automobil je pronađen u mjestu Crnopod, između Ljubuškog i Međugorja, a kako doznajemo pokraj njega su zatekli i nešto otuđenog zlata, koje je ispalo pri bijegu, piše večernji list.

Riječ je o bijelom golfu dvojci, koji je noć prije pljačke otuđen u širokobriješkom mjestu Buhovo, i to od bivšeg specijalca. On je očito imao sreće da mu vozilo nije zapaljeno, kako to obično čine pljačkaši ne bi li paležom uklonili sve tragove. Također, sudeći po mjestu napuštanja golfa, gdje ih je vjerojatno čekao drugi automobil, očito se radi o domaćim razbojnicima jer su pomno odabrali rijetko mjesto u Hercegovini do kojeg nije došla mehanizacija koja mijenja izgled okoliša. Stare zidine, kuće s početka prošlog stoljeća, divlji šipci i smokve tek su dio atmosfere u tome malom napuštenom selu. Čim smo se počeli raspitivali za pronađeni golf, inspektori su ga prekrili najlonom, dok se napadnuti i ozlijeđeni vlasnik zlatarnice Ivica Bunoza opet nije mogao izjasniti o pričinjenoj šteti, tvrdeći da još nije izvršio inventuru.

Kako smo pisali, sumnja se da je oteto oko 6 kilograma nakita vrijednog 300.000 maraka. Unatoč mnoštvu prolaznika, dvojica beskrupuloznih maskiranih razbojnika upala su ujutro u zlatarnicu i preskačući pult vikala: Otvaraj blagajnu! Uz psovke, jedan je vlasnika Bunozu pištoljem udarao po glavi, a drugi je kupio nakit iz polica. Pobjegli su uz škripu kočnica, a ne isključuje se mogućnost i da su imali pomagača. Policija je ubrzo blokirala sve izlaze, ali uzalud. Počinitelji su vješto pobjegli sporednim putevima.