Ljubuški: Kod Vitine pronađen laboratorij za uzgoj indijske konoplje u štali

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije pronašli su više od 250 stabljika visine do 150 cm, zasađenih u saksijama, kao i blizu 60 pikovanih sadnica te vreća punih marihuane.

Također je pronađeno blizu 40 UV lampi, koje se koriste za ubrzavanje rasta stabljika indijske konoplje, kao i sustav ventilacije koji je stabljikama osiguravao svjež zrak te sustav za navodnjavanje.

Povodom ove akcije, koja je provedena s ciljem suzbijanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski komesar Zoran Galić je za medije rekao: "Današnja akcija nije slučajni ni izolirani uspjeh. Ona je jedna u kontinuitetu uspješnih akcija zapadnohercegovačke policije u borbi protiv zloupotreba opojnih droga i kao takva je pokazatelj naše odlučnosti da se svim raspoloživim resursima suprotstavimo tom zlu ".

Povjerenik Galić je podsjetio da je od 1. srpnja 2007. godine do danas, odnosno otkako se on nalazi na čelu Uprave policije MUP-a ZHŽ, ovo 144. uspješna akcija u suzbijanju zloupotreba opojnih droga.

"U ovom razdoblju Županijskom tužiteljstvu smo podnijeli izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv 114 osoba, zaplijenili smo velike količine raznih vrsta opojnih droga, a zahvaljujući informacijama do kojih smo došli svojim operativnim radom i koje smo proslijedili drugim policijskim agencijama, izvršene su dvije značajne zapljene opojnih droga u drugim dijelovima FBiH ".

Galić je pohvalio rad Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški, te šefa Odjela i svih istražitelja.