Ljubuški: Identificiran počinitelj većeg broja prometnih prekršaja

prometni prekršaj, Ljubuški
...uočili su da je nepoznati vozač neregistriranog motocikla marke Yamaha, u dva navrata, prekoračio dopuštenu brzinu.

Navedeni prekršaji su počinjeni u nedjelju 4. ožujka u 15:52 h i u 16:35 h, a uz to stacionarni radar je snimio vozača motocikla prilikom izvršenja prekršaja iz čl. 12. st. 1. tč. a Zakona o javnom redu i miru (vozač motocikla pokazao je srednji prst prema radaru čime je omalovažio tijela vlasti).

U petak u 12 h, prilikom kontrole prometa u Međugorskoj ulici u Ljubuškom, iz prometa je isključen neregistrirani motocikl marke Yamaha, kojim je upravljao S. B. (32) iz mjesta Alagovac, općina Grude. S. B. (32) priveden je u službene prostorije PU Ljubuški gdje je nad njim izvršena prekršajna obrada, po čijem završetku mu je uručeno šest prekršajnih naloga.

Tri prekršajna naloga su mu uručena zbog upravljanja neregistriranim motociklom, na dan. 4. ožujka u 15:52 h i 16:35 h, te na dan 9. ožujka u 12 h. Za svaki od tih prekršaja S. B. izrečena je novčana kazna od po 100 KM, a isti je priznao odgovornost za počinjene prekršaje i odrekao se prava na sudsko odlučivanje.

Također, S. B. uručena su dva prekršajna naloga za prekršaje počinjene prekoračenjem dopuštene brzine - za oba prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od po 50 KM, a isti je priznao odgovornost za počinjene prekršaje i odrekao se prava na sudsko odlučivanje.

S. B. uručen je prekršajni nalog i za prekršaj protiv javnog reda i mira, iz čl. 12. st. 1. tč. a Zakona o javnom redu i miru - isti nije priznao odgovornost za prekršaj i zatražio je sudsko odlučivanje. Inače, za taj prekršaj zapriječena je novčana kazna u iznosu od 700,00 - 1.500,00 KM.

Budući da S. B. (32) ne posjeduje dokumentaciju od motocikla s kojim je počinio opisane prekršaje, navedeni motocikl privremeno je oduzet u cilju utvrđivanja podrijetla.

Izvor:mupzzh