Livno: Prevarant se predstavlja kao djelatnik Topshopa! Prijavite ga policiji

...izgledom, pristojno obučen, a predstavlja se kao trgovacki putnik Topshopa.

Ovih dana dolazi na kućna vrata, odnosno u zgrade, i sa sobom nosi neki paketić ili aktovku, pa djeluje kao postar ili isporučitelj dostave.

Zanimljivo je da je naše osobne podatke, dakle, adresu, i ime i prezime, kao i koje smo proizvode kupovali u Topshopu, ne sve, ali neke.

Dakle, predstavio se kao djelatnik Topshopa s informacijom "da je odabran određen broj obitelji koje su dobile nagradu od Topshopa s obzirom da su njihovi kupci te da ce se Topshop otvoriti u Konzumu u Livnu".

Dijelio je brijaće aparate s trimerom, neke satove i parfeme, tipa dobiješ jedan proizvod kao nagradu, a ostala dva ako nadoplatiš.

Dakle jedan proizvod je sigurna nagrada bez obzira da li vi nešto kupili ili ne, a ujedno traži mogućnost da ostane sam na hodniku pri cemu vrlo lako može doći do vaših ključeva, sto je i najveća opasnost.

Način je takav: dok je sam na hodniku i obuva cipele, pošalje vas po proizvod natrag, i dok vi odete i vratite se, ne znate je li on dirao ključeve.

Budući da Topshop stalno ima neke akcije, pa nas stalno ovih dana zovu i šalju sms-ove i mailove, lako je pomisliti da je njihov djelatnik.

Poslije smo zvali Topshop, ta osoba je prevarant, nikakav Stefan za njih ne radi, što je vjerovatno i izmišljeno ime, Topshop nema trgovačke putnike, i trguju isključivo putem web-a i telefona ili u njihovim dućanima, a nikakav dućan neće otvarati u Livnu.

Također su nas informirali da su se te prevare dešavale i u Sarajevu, očito je da mijenja lokaciju. Pitanje je samo kako je došao do osobnih podataka kupaca, je li preko distributera uvezan ili iz Topshopa.

Proizvodi koje nudi kao nagradu nisu iz Topshopa, nego neke jeftine kopije što nije vidljivo odmah na prvu.

Zato želimo upozoriti građane Livna i šire da ga ne puštaju u svoje domove, ili da ga odmah prijave policiji jer osim te prevare postoji vjerovatnost da koristi mogućnost ulaska u dom kao način za jednostavno provalu ukoliko vam kopira ključ koji se nalazi u vratima ili slično.

livno-online.com