Lik koji je pljačkao po Ljubuškom u Hrvatskoj najnormalniji zaposlenik HT-a

Iako je većina zaposlenika to znala, Uprava se navodno oglušila. Iz HT-a poručuju kako je mladić imao potvrdu o nekažnjavanju.

Iako se prema nekim istraživanjima T-HT nalazi na drugom mjestu liste najpoželjnijih poslodavaca, a njihov slogan glasi "Naši zaposlenici su ključ našeg uspjeha", prema informacijama kojima raspolažemo čini se da u HT-u zapravo i ne znaju tko su njihovi zaposlenici.

Razbojnikov kolega s posla

Naime, zaposlenik D.G. (25) radio je u T-HT-u od 2008. do 2010. godine i bez problema prošao proces selekcije za radno mjesto prodavača, dok je u isto vrijeme za njim bila raspisana tjeralica u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Dvadesetpetogodišnjaka se tereti da je 28. siječnja 2008. u Ljubuškom s dvojicom prijatelja uz prijetnju automatskim puškama i suzavcem počinio pljačku 170.000 maraka, nakon čega je pobjegao na teritorij Republike Hrvatske.

Određen mu je pritvor te se nakon uhićenja očekuje sudski proces protiv njega, dok su njegova dvojica prijatelja već uhićena i služe zatvorsku kaznu.

Spomenuti je mladić prvo radio kao student u T-HT-u, na poziciji welcome managera. Na tom je radnom mjestu radio od prosinca 2007. godine do listopada 2008. Zatim je zaposlen na radno mjesto prodavača T-HT-a, gdje je radio od prosinca 2008. do prosinca 2010.

Postavlja se pitanje kako je moguće da je osoba za kojom je izdana policijska tjeralica uopće dobila priliku raditi u ovoj tvrtki o ćemu smo upitali i samu upravu Hrvatskog Telekoma, a oni su se očitovali na slijedeći način:

''Prilikom zapošljavanja u Hrvatskom Telekomu, uz standardnu proceduru selekcije potencijalnih kandidata, potrebno je dostaviti i potvrdu nadležnog suda o nekažnjavanju. U konkretnom slučaju, navedena osoba prilikom zaposlenja nije bila evidentirana kao kažnjavana osoba. Odmah po saznanju o kriminalnim radnjama, T-HT je, u skladu sa zakonskim mogućnostima, poduzeo sve kako bi se spomenuta osoba procesuirala''.

Svi su znali da je D.G. optuženi razbojnik

Njihovu tvrdnju demantira datum tjeralice za spomenutim mladićem, koja se nalazi na web stranici MUP-a BiH i svima je dostupna. Dok je većina zaposlenika znala da je D.G. kriminalac s tjeralice, Uprava uopće nije reagirala.


- D.G. je većini zaposlenika s kojima se družio priznao kako je napravio kazneno djelo pljačke - rekao nam je zaposlenik K.V. (podaci poznati redakciji).

Dodao je kako je izenađen da Uprava na takve priče nije reagirala jer, ako su zaposlenici znali, morali su znati i u vrhu tvrtke.

Kako smo već naveli, odd navedenog perioda do 2010. godine D.G. radio je u T-HT-u, a nakon što je od tamo otpušten, iskoristio je svoje stečeno znanje i upućenost u rutinu poslovanja u ovoj tvrtki, da bi nešto manje od godinu dana kasnije opljačkao velikogorički T-Centar iz kojeg je otuđio robu u vrijednosti u vrijednosti 80.000 kuna.

Krađe su se događale tijekom travnja i svibnja, a T-HT je o svemu obavijestio policiju tek u lipnju, kada je pokrenuto kriminalističko istraživanje.

Prema dobivenim informacijama, ispitani su i suradnici 25-godišnjaka kako bi se utvrdilo na koji način su počinjene krađe i je li među suradnicima bilo njegovih suučesnika.

U međuvremenu pokrenut je i sudski postupak, no dosada nije održano niti jedno ročište jer se mladić nije pojavljivao na sudu. Sukladno tome, možemo zaključiti kako 25-godišnji bivši zaposlenik T-HT-a uspješno izbjegava ne samo pravosuđe BiH, nego i hrvatsko.

Izvor:zagrebancija.com