Koje brojeve, pozive i tajne krije mobitel Lane Bijedić?

lana bijedić

Koje brojeve, pozive i tajne krije mobitel Lane Bijedić, doznat će se za nekoliko dana kada bi se, kako doznajemo, trebao vratiti s vještačenja iz inozemstva. Policiju su zanimale informacije o komunikaciji ubijene djevojke, odnosno ono što je najbitnije, s kim je razgovarala toga 6. listopada, netom prije nego joj je oduzet život.

U međuvremenu, na području Čapljine nastavljeni su pretresi na nekoliko lokacija u cilju rasvjetljavanja slučaja ubojstva djevojke. Čekaju se i rezultati vještačenja dvaju automobila.

Zasad za ubojstvo nitko nije osumnjičen, ali su istražne radnje u punom jeku. Ispitani su ponovno neki od svjedoka koji su se nakon ubojstva javili s informacijom da su vidjeli Lanu Bijedić na lokaciji autobusnog kolodvora u Čapljini pa do lokacije u Studencima, gdje se dogodio zločin.

Osobito su zanimljiva svjedočenja prijateljica. Otkrivaju da je Lana zapisivala i slikala svakodnevne događaje iz života, da je u svoj dnevnik bilježila razne životne trenutke, zapisivala je i na engleskom jeziku...

Stoga je i njezin laptop još na vještačenju jer istražitelji žele čistu sliku kompletnog slučaja i odnosa Lane Bijedić i društva, obitelji, prijatelja.

Prema izjavama svjedoka, Lana je bila vješta u borilačkim vještinama, a prijateljicama je znala pokazivati kako se obraniti od napadača. Istraga je odmah nakon njezinog ubojstva i pokazala tragove borbe na njezinom tijelu, tako da, tko god je bio ubojica, Lana mu je pružila otpor. Nažalost, nedovoljan da ga zaustavi u zločinačkom naumu.

MUP ZHŽ-a, uz pomoć policijskih i obavještajnih agencija iz Federacije BiH i kolega iz RS-a, danonoćno radi na slučaju i slaže kockice jednog od najmisterioznijih slučajeva ubojstva u BiH.

Lana Bijedić ujedinila je sve u želji da ubojica, ili više njih, bude pronađen i procesuiran, a ministar pravosuđa BiH, Josip Grubeša najavio je "Lanin zakon" potaknut ovim stravičnim zločinom. Zakon bi donio povećanje kazne zatvora za najteže zložine - na doživotno, piše Večernji list.