Kaos Međugorju: Pljačkašima u bijegu ispadali pištolji, novac, potkape…

Policijski auto

Kako nam je potvrđeno i od pojedinih građana, ali i u Tužiteljstvu HNŽ-a, pljačkaši su zaista zapali u probleme nakon razbojstva.
"Oni su upali u radnju dok je tu bilo dosta kupaca", rekla nam je jedna građanka. Od jednog smo muškarca, pak, čuli da je jedna od radnica uspjela pozvati policiju dok su pljačkaši još bili u radnji.

"Kada su oni upali unutra, jedna je radnica bila za blagajnom, a nisu uopće opazili da se druga radnica nalazi u skladištu. Dok su oni bili usmjereni na blagajnu, ova druga radnica je iz skladišta zvala policiju, pa su se i policajci brzo tu zatekli. Razbojnici su stoga u bijegu trčali niz jednu od tih ulica, a pred kućom mog rođaka jednom od njih je ispao pištolj i nešto novca. Policajci su to našli, a kasnije su prebirali po kućama da vide jesu li se razbojnici možda uvukli u neku od tih kuća jer je već pala noć", doznali smo od jednog muškarca.
U Tužiteljstvu HNŽ-a nam je i službeno potvrđeno da su razbojnici u bijegu izgubili dio novca, ali i potkape.

"Bili su naoružani pištoljima i fantomkama. Mogu samo reći da policija vjeruje da to nisu pljačkaši s područja Čitluka jer su bježali nekim putovima i u smjeru kojim Čitlučani ne bi bježali, čak su nešto novca pogubili u putu, policija je uspjela naći dio novca, nađene su i potkape, to su zadnje informacije koje mi imamo, moguće da ih je policija i uhitila u međuvremenu, ali Tužiteljstvo još nema takvih informacija", rečeno nam je jučer u Tužiteljstvu HNŽ-a, nakon što smo pitali za ovu pljačku, ali i za komentar o pričama koje su jučer kružile po Međugorju da je jedan od pljačkaša u međuvremenu uhićen. I u Operativnom centru MUP-a su opovrgnuli priče da je netko uhićen. "Nema zasad uhićenih, takvih informacija nemam", rekao nam je jučer popodne dežurni operativni. Moglo se čuti i kako je preksinoć iz "Namexa" oteta veća količina novca, no niti to jučer iz policije i Tužiteljstva nisu potvrdili već su govorili da samo mogu reći da se radi o neutvrđenoj svoti.

Dnevni list