Jablanica: Oružani sukob pred kafićem, dvije osobe ranjene

ubojstvo, ubojstvo, pucnjava, ubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, pljačka, alkohol, džamija, ranjavanje, vatreno oružje, crna kronika, utapanje, sava, ubojstvo, ubojstvo, braća Šimić, samoubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, samoubojstvo, HDZ 1990, crna kronika, pokušaj ubojstva, ubojstvo, ubojstvo, eksploziv, eksplozija, samoubojstvo, Međugorje, oružje, municija, droga, ubojstvo, Brčko, tučnjava, napad, uhićenje, Mostar, mrtvac, crna kronika, Mostar, samostan, časne sestre, Banjaluka, uhićenja, akcija, policija, samoubojstvo, vionica, ubojstvo, klis, samoubojstvo, čatrnja, Metković, prometna nesreća, lov, plin, kamenica, Hasan Sarajlić, samoubojstvo, Posušje, prometna nesreća, žepče, prometna nesreća, Međugorje, prometna nesreća, Međugorje, drvar, samoubojstvo, Usora, prometna nesreća, bulevar, Mostar, zapaljen automobil, tekija, Mostar, pljačka, Bugojno, slavko bašić, Livno, mazda, sjekira, MUP ZHŽ, policija, kontrola, smrt, Tuzla, trovanje, Ljubuški, paljevina, alhotest, Trebinje

Ranjeni su Sead Idrizović i Emir Đapo i nalaze se na liječenju u Regionalnom medicinskom centru "Dr. Safet Mujić" u Mostaru. Policija je uhitila Ekrema Poljarevića koji je osumnjičen da je pucao na njih dvojicu.

Prema informacijama koje smo dobili u policiji, Idrizović je ranjen u lijevu natkoljenicu, dok je Đapo ranjen u desnu i lijevu natkoljenicu te lijevu nadlakticu.
Prema jučer dostupnim informacijama, Poljarević je ispalio ukupno pet hitaca iz pištolja marke CZ. On je uhićen nekoliko trenutaka nakon pucnjave i predao je policajcima pištolj. Nad njim je jučer trajala kriminalistička obrada, a danas tijekom dana trebao bi biti saslušan i kod nadležnog tužitelja.

Sve je započelo oko 2 sata u noći s nedjelje na ponedjeljak kada su Đapo i Idrizović počeli s verbalnim prepucavanjem s jednim od Ekremovih sinova. Došlo je i do fizičkog sukoba na toga mladića koji je zadobio i lakše tjelesne ozljede. Mladić je nakon toga pozvao i svoga oca Ekrema kojem je rekao da su ga Đapo i Idrizović napali u objektu, a prethodno su ga vrijeđali i psovali.

O svemu je obaviještena i policija. Idrizović i Đapo su saslušani i s obzirom da nije bilo daljnjih razloga za njihovim zadržavanjem, pušteni su na slobodu. Međutim, na tome nisu stali već su odmah nakon izlaska iz službenih prostorija Policijske postaje u Jablanici ponovno došli ispred objekta. Tu su nastavili s vrijeđanjem članova obitelji Poljarević, Ekrema i njegovih sinova. Inače, vlasnik objekta je netko od članova ove obitelji.
Istražitelji za sada imaju informaciju da su Idrizović i Đapo nakon ponovnog dolaska pred ovaj objekt prijetili Ekremu i njegovim sinovima da se neće završiti tako kako su oni zamislili i da će biti još problema. Vjerojatno izrevoltiran njihovim ponašanjem i prijetnjama, Ekrem Poljarević je izišao iz lokala i počeo pucati prema Idrizoviću i Đapi koji su u tom trenutku ušli u vozilo Polo. Obojicu je ranio, a nakon dolaska policije, predao im je pištolj kojim je počinjeno kazneno djelo.

Đapo i Idrizović su prevezeni u RMC "Dr. Safet Mujić" u Mostaru gdje se nalaze na liječenju i život im nije u opasnosti. Njih dvojica će biti saslušani na okolnosti ovoga incidenta kada se za to steknu potrebni uvjeti s obzirom da njihovo zdravstveno stanje nije dopuštalo da se to uradi odmah jučer.

Dnevni list