Izrečena presuda maloljetnom Mostarcu koji je ubio vršnjaka

tužba, bh logoraši, Široki Brijeg, Mirko Kordić , presuda, ratni zločin, ratni zločinac, Armija BiH, Travnik, Novi Travnik, Facebook socijalna mreža, navodno silovanje, optuženi za silovanje, silovanja, Sarajevo

Presuda je izrečena u Općinskom sudu u Mostaru u petak i iz te pravosudne institucije nisu mogli govoriti o detaljima presude budući da se radi o maloljetnim osobama. Suđenje je također bilo zatvoreno za javnost, a ostaje nepoznanica i za koje je konkretno kazneno djelo maloljetnik osuđen.

Sudski proces za ovo ubojstvo koje je potreslo Mostarce počeo je 16. travnja i bio je zatvoren za javnost.

Maloljetni J. Dž. uhićen je 1. veljače u kasnim noćnim satima zbog ubojstva prijatelja D. V., koje se dogodilo oko 19.30 sati na mjestu zatvorenog kopa rudnika Vihovići kod Mostara. Mladić je ubijen u automobilu, a policija je pored tijela pronašla automatsku pušku kojom je počinjeno ubojstvo.

Navodno je J. Dž. u prijatelja ispucao cijeli rafal, pozvao policiju i kazao što je uradio, a potom je sam pješke došao u policijsku postaju i predao se. Motivi ovog brutalnog ubojstva službeno nisu bili utvrđeni, a neslužbeno se spominjao novčani dug.