Hercegovina u plamenu: Požar na Trtlama gori već dva dana

požar
Čitlučki vatrogasci jučer su jučer u vremenu od 11:45 do 20:00 sati u Vidovićima gdje je gorila smreka, trava i nisko raslinje. U gašenju je sudjelovalo 10 vatrogasaca s 3 vozila, a u pomoć su pritekli i vatrogasci iz Čapljine. U vremenu od 13:50 do 19:15 sati u Gornjoj Blatnici na Trtlama smreka, trava i nisko raslinje, a od 14:35 do 17:00 sati u Gradinićima gdje je gorila trava i nisko raslinje.

Požar na Trtlama proširo se na područje susjednog Širokog Brijega, a otežavajuća okolnost u gašenju je vjetar koji ne prestaje.

Podsjećamo kako je zbog izrazito velike opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru, upozoravamo stanovništvo kako je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre, odnosno korištenja plamena, na otvorenom prostoru.

S obzirom da je vrlo važno što ranije uočavanje požara, u slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, policiju na broj 122 ili operativni centar Civilne zaštite na broj 121.

Ako uslijed paljenja vatre nastane požar koji bi za posljedicu imao veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, napominjemo kako je za odgovorne u skladu sa zakonom predviđena visoka novčana kazna, kao i kaznena odgovornost - priopćeno je iz Vatrogasne postrojbe Čitluk.

Brotnjo.info