Hercegovci koji su trgovali drogom osuđeni na po 12 mjeseci zatvora

crna kronika, MUP ZHŽ, MUP HNŽ, mup policija, MUP Mostar, MUP HNŽ, mup policija, mup, crna kronika, MUP HNŽ, MUP Mostar, mup, mup policija, mup, MUP HNŽ, mup, crna kronika, MUP HNŽ, MUP Mostar, MUP HNŽ, MUP Mostar, MUP HNŽ, MUP Mostar, MUP HNŽ, mup policija, crna kronika, MUP HNŽ, MUP Mostar, crna kronika, MUP HNŽ, MUP Mostar, mup, policija, MUP ZHŽ, crna kronika, policija, plaće, crna kronika, mup, mup policija, crna kronika, policija, mup, mup, policija, crna kronika, Posušje, nestali, policija, policija, nestanak, crna kronika, MUP ZHŽ, MUP HNŽ, crna kronika, droga, policija, crna kronika, policija, Mostar, akademija, policija, mup, policija, indijska konoplja, droga, crna kronika, Ljubuški, utapanje, sanja majstorović, Mostar, policija, lopov, raobolja, pedofilija, fup, HBŽ, glamoč, samoubojstvo, HBŽ, policija, crna kronika, crna kronika, teška prometna nesreća, pogibja, Posušje, Grude, sms, prijetnje, Ljubuški, provala, krađa navika, Široki Brijeg, odašiljač, rušenje, pljač

Nagodbe

Obje presude je, nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje koji su Pilatić i Primorac sklopili s Tužiteljstvom BiH, izrekao predsjedajući Vijeća Branko Perić. Od obojice su oduzeti predmeti korišteni u izvršenju djela, te će im u kaznu biti uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru, piše Dnevn list.

Također, obojica su se sporazumima obvezali da će svjedočiti protiv ostalih optuženih u ovom predmetu. Pilatić i Primorac su priznali da su bili pripadnici skupine koja je djelovala od 2010. do 2013. godine, a koja je organizirana i formirana radi međunarodnog krijumčarenja velikih količina droge.

Tako su pripadnici skupine u više navrata prokrijumčarili na desetke kilograma skunka, heroina i kokaina s područja Albanije i Crne Gore u BiH, te dalje prema teritoriju Hrvatske. Novac dobiven od prodaje droge kasnije je ulagan u kupnju luksuznih automobila i drugih skupocjenih predmeta.

Primorac je proglašen krivim što je tijekom prosinca 2012. godine zajedno s Pilatićem primio približno 10 kilograma marihuane koju je po nalogu Aleksandra Ivkovića dalje preko državne granice s Hrvatskom, na njima poznat način, prebacio i predao Ivkovićevim kupcima.

Ranije kazne

Pilatić je proglašen krivim što je tijekom prosinca 2012. i siječnja 2013. godine u dogovoru s Aleksandrom Ivkovićem, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, u više navrata na području BiH vršio prihvat heroina, kokaina i marihuane, te pronalazio osobe koje su za ugovorenu novčanu naknadu prevozile drogu preko graničnih prijelaza u Hrvatsku radi isporuke Ivkovićevim kupcima.

Iz predmeta ‘Šetač' ranije su, nakon što je Vijeće razmotrilo i prihvatilo njihove sporazume, osuđeni spomenuti A.Ivković (1985.), iz Bileće, na četiri godine zatvora, M.Kuljić (1974,), iz Trebinja, osuđen je na dvije godine zatvora, R.Koprivica (1987.), iz Trebinja, i D.Gačić (1980.), iz Stoca, na po godinu i četiri mjeseca zatvora, a B. Ćalasan (1986.), iz Bileće, dobio je 18 mjeseci. Bivši MMA borac A.Ahmić (1984.), rođen u Dubrovniku, D.Ivković (1983.), iz Bileće, i B.Bajić (1965.), iz Bosanskog Grahova, dobili su po 12 mjeseci zatvora. Pored zatvorske, Ahmiću je izrečena i novčana kazna od 45.000 maraka. V.Dželetović i D.Vučinić su po sporazumu dobili uvjetne kazne od po dvije godine s rokom kušnje od pet godina.

Dnevni list