Gruđanin vozio 146 km/h na cesti gdje je ograničenje 50

31.05.2012

Postrojba za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH podnijela je, na Općinskom sudu u Ljubuškom, zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv B. Š. (36) iz Borajne, općina Grude, zbog počinjenog prometnog prekršaja iz čl. 44. st. 1. Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH.

Naime, u utorak 22. svibnja u 20:54 h, radarom ProVida postavljenim u službeno vozilo „presretač", snimljeno je motorno vozilo marke VW Passat, BH registarskih oznaka, u trenutku dok se regionalnom cestom R420, kroz nenaseljeno mjesto Gornji Zorići, općina Grude, kretalo brzinom od 146 km/h, na dijelu ceste na kome je brzina ograničena na 50 km/h.

Nakon kraće potjere policijski službenici zaustavili su navedeno vozilo, izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je istim upravljao BH državljanin B.Š. (36), s prebivalištem u mjestu Borajna, općina Grude.

Obzirom da je riječ o teškom prometnom prekršaju ocijenjeno je da svrha kažnjavanja ne bi bila postignuta sankcioniranjem putem prekršajnog naloga, te je protiv B. Š. (36) podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka na nadležnom Sudu, stoji u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH-a.

Tagovi: MUP ZHŽ Grude radar

loading...