Grabovica: Lopovi provalili u tri kuće hrvatskih povratnika

obitelj, nasilje, policija, smrt starice, Ljubuški, auto otpad, uhićenja, Posušje, krađe, policija, Ljubuški, promet, policija, Ljubuški, policija, marihuana, Livno, prometna nesreća, pogibija, Mostar, prometnica, blokada, policija, vatrogasci, Grabovica, provala, krađa, Mostar, pljačka, kladionica, dobrinja, eksplozija, Sarajevo, Ljubuški, napad, sjekira, prnjavor, samoubojstvo, Ljubuški, pljačka, crkva, Tomislavgrad, krađa, policija, Ljubuški, tučnjava, policija, HBŽ, mrtvac, požar, Tomislavgrad, smrt, Kupres, smrt, meso, studentski centar, stakla, razbijanje, prometna nesreća, Mostar, pogibija, policija, seksualni manijak, Rodoč, Posušje, krađa, Gabela, prometna nesreća, Ljubuški, pljačka, teška prometna nesreća, Metković, policajac, Brčko, samoubojstvo, eksplozija bombe, Grude, pucnjava, bingo, pljačka, banovići, prometna nesreća, nova bila, Hanka Paldum, prometna nesreća, ivan pinjušić, Rodoč, seksualni manijak, samoubojstvo, ranato mustedan, policajac, udes, Mostar, Mo

...kaže nam Tomislav Raič, jedan od trojice hrvatskih povratnika koji se našao na meti. "Opljačkali su moju kuću, susjednu kuću Blaženka Raiča, a opljačkana je kuće i Mate Raiča", izjavio nam je on jučer.
"Nije ovo kao prošlog Božića kada su nam zabijali noževe u vrata", govori on dodajući: "Ovaj put su samo provalili i sve isprevrtali." Ne zna što su mu sve odnijeli iz kuće, ali kaže da je vidio da su lopovi čak krali i hranu iz hladnjaka.

Tomislav, čija se rodna kuća u Grabovici dosad više puta nalazila na meti vandala i lopova, kaže da se boji da je ovo, nakon kraćeg zatišja, početak nove serije napada na njegovu i kuće njegovih susjeda.
"Samo se bojim da se neće dogoditi situacija od prije par godina kada su nam skoro svakodnevno provaljivali u kuće. Znate kako je, dok su ti lopovi na odsluženju kazni, provale se ne događaju, ali čim ih puste, oni se ponovno vrate starom poslu", objašnjava on. Kaže da je još preksinoć znao da se nešto loše dogodilo.
"To su naše rodne kuće, mi smo se u njima rodili, ali kako sada uglavnom živimo i radimo u Mostaru, te kuće su bez nadzora, imamo alarme u kućama i sinoć (op.a. ponedjeljak večer), ti alarmi su se aktivirali", izjavio je dodavši da su jučer otišli provjeriti što se zbilo i tada su naišli na prizore razvaljenih prozora i ispremetanih domova.

"Meni su upali kroz prozor koji su razvalili, vidio sam da su i u susjednoj kući sve isprevrtali", prepričao je jučer i napomenuo da je ogorčen policijskom reakcijom jer su dugo morali čekati da policajci dođu obaviti očevid. O točnoj materijalnoj šteti, on se jučer nije mogao izjasniti.

Dnevni list