Godinu dana zatvora za smrt slikarice

Naime, ovaj mladi vozač se početkom 2011. zanio vozeći svoj Fiat kroz grad te je brzinom većom od 100 km/h prošao kroz crveno na semaforu i frontalno se zabio u drugo vozilo. U tom autu sjedila je majka troje djece i poznata hrvatska slikarica Brigita Ostojić (43), koja je na mjestu umrla.

M.M. su proglasili krivim za nesreću i izrečena mu je kazna od godinu dana zatvora. Međutim, ovaj proces još nije pravomoćno okončan.

"Općinski sud u Ljubuškom, nepravomoćnom presudom, proglasio je krivim 25-godišnjeg M.M. iz Graba, općina Ljubuški, te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa", priopćeno je iz Općinskog suda Ljubuški.

U presudi stoji da je M.M. vozio Fiat Bravo brzinom od 104 km/h kada se frontalno zabio u Brigitin automobil marke Opel Astra. Sudar se dogodio nedaleko od semafora kraj raskrižja u Jelačićevoj ulici, u blizini nogometnog stadiona u Ljubuškom. Brigita je od zadobivenih ozljeda preminula dok su tjelesne ozljede zadobile još dvije osobe, kao i sami osuđeni. Poginula je kobne večeri bila zajedno s mužem Zoranom kod prijatelja u Ljubuškom.

Dnevni list