Evo što je pronađeno kod uhićenih u Ljubuškom

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u suradnji s USKOK-om i MUP-om R. Hrvatske, na području Ljubuškog, proveli operativnu akciju kodnog naziva "Tebra".

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i uhitili dvije osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela iz člana 250. Kaznenog zakona BiH "Organizirani kriminal" u vezi s članom 195. "Neovlašteni promet opojnim drogama" istog zakona, priopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, SIM i memorijskih kartica, pet komada automatskog vatrenog oružja, veća količina streljiva raznog kalibra, 10 okvirova za automatsku pušku, četiri električna detonatorska upaljača, dvije kamuflažne kamere s antenom i ručna radio veza „COBRA".

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhićene osobe bit će predane Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje. Zahvaljujemo se policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstarstva unutarnjih poslova Zapadno-Hercegovačke županije na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije, stoji u priopćenju.

06.07.2019 u 19:59