Emir Nožić i Rasim Peco iz Mostara uhićeni dok su zalijevali stabljike indijske konoplje

Akciju uhićenja izveli su pripadnici Odjela za posebne namjene MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. Ukupno je pronađeno 60 stabljika konoplje visine i do dva metra, piše Dnevni list.

Stabljike je, prema do sada prikupljenim informacijama, zasadio Nožić, a u neposrednoj je blizini izgradio i manju drvenu kolibu u kojoj je držao kanistre s vodom, crijeva za navodnjavanje i krevet gdje bi se odmarao.

Istražitelji su imali saznanja da se Nožić bavi nedopuštenim uzgojem konoplje. Dvjestotinjak metara od zasađenih stabljika nalazi se i obiteljska kuća njegovog punca što je koristio kao paravan pa bi svakim dolaskom kod punca kroz šumu i gusto raslinje išao navodnjavati zasađene stabljike.

I Nožić i Peco nastanjeni su u mjestu Blagaj. Istražitelji su u nekoliko navrata primijetili Nožića kako se s kombi vozilom iz Blagaja kreće prema naselju Stanojevići i svaki bi put u kombiju prevozio i kanistre napunjene s vodom.

Nekoliko pripadnika Odjela za posebne namjene u četvrtak je napravilo zasjedu u blizini zasađenih stabljika i čekali su Nožića da se pojavi. U popodnevnim satima zajedno s njim je došao i Peco te su krenuli s navodnjavanjem stabljika. U tom trenutku su i uhićeni bez pružanja bilo kakvog otpora.

Inače, stabljike su bile zasađene na nepristupačnom terenu, dobro skrivene među gustim raslinjem. Nožić je pilom prosjekao put do svih stabljika s obzirom da nisu bile zasađene na jednom mjestu već na nekoliko lokacija u neposrednoj blizini. Osim kanistara s vodom i crijeva za navodnjavanje, pronađene su i kantice u kojima se nalazilo gnojivo s kojim se pospješivao rast konoplje.

Nakon završenog očevida, izvršeno je čupanje stabljika i prevezene su u službene prostorije, a nad uhićenim je izvršena kriminalistička obrada. Jučer tijekom dana pušteni su na slobodu, jer istražitelji imaju dovoljno dokaza pa će protiv njih biti podneseno izvješće prema Županijskom tužiteljstvu u redovitoj proceduri.