Dva vatrogasca ozlijeđena u Čapljini, jedan u Ljubuškom

pozar knespolje
Na području Hercegovačko-neretvanske županije, u Mostaru te općinama Čapljina i Čitluk vatrogasci su intervenirali na više lokacija gdje su gorjeli uglavnom trava i nisko rastinje ili otpad, prenosi PRVI.TV.

Kako navodi Operativni centar FUCZ, podmetnut je požar na lokalitetu Počitelja, Ševaš Brda, Strmac-Krčevina, Veledarove kuće, gdje je nošen jakim vjetrom zaprijetio obiteljskim kućama i gospodarskim objektima.

Obiteljske kuće Počitelja, Strmca i Krčevina uz velike napore su obranjene.

Prilikom intervencije dva vatrogasca zahvaćena vatrenom stihijom povrijeđena su i prevezena u hitnu službu Doma Zdravlja Čapljina. Vatrogasno vozilo pretrpjelo je znatnu materijalnu štetu.

Zatražena je pomoć od vatrogasaca Mostara, Stoca i Čitluka, te Komunalnog poduzeća Čapljina. Zbog siline vjetra požar je ugašen tek oko 23.00 sata, spašene su kuće kao i gospodarski objekti. Nema otvorenog plamena, ali vatrogasci i dalje nadziru požarište.

Na području Zapadnohercegovačke županije, u općini Ljubuški vatrogasci su tijekom jučerašnjeg dana imali pet intervencija zbog požara uglavnom trave i niskog rastinja.

Požar je izbio i u mjestu Humac, a gorio je privatni stambeni objekt. Prilikom intervencije jedan vatrogasac je zadobio lakše tjelesne povrede, a pričinjena je i veća materijalna šteta.

Tijekom protekle noći vatrogasi Ljubuškog gasili su požar otvorenog prostora na lokalitetu Gornja Vitina, s obzirom da se ponovo aktivirao. Opožareno je do 1ha trave, niskog rastinja i šume. U intervenciji je sudjelovalo šest vatrogasaca s dvije vatrogasne cisterne, a prilikom ove intervencije lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac.

Trenutno na području Zapadnohercegovačke županije nema aktivnog požara otvorenog prostora.